Húsz borászat negyven csúcsborát kóstolhatjuk a Bakáts téri templomban

Húsz borászat negyven csúcsborát kóstolhatjuk a Bakáts téri templomban

A Bakáts téri Assisi Szent Ferenc plébániatemplom altemplomában május 25-én jótékony célú eseménnyel indul útjára egy bort és kultúrát középpontba állító rendezvénysorozat, amelynek bevételét részben a templom mechanikus orgonájának felújítására fordítják.

Az 1879-ben felszentelt Bakáts téri Assisi Szent Ferenc plébániatemplom, Ybl Miklós alkotása többéves felújítás után néhány hónapja újra látogatható. Ezt a lehetőséget kihasználva az épület a kultúra iránt érdeklődők számára is megnyitotta kapuit, mára művészeti-kulturális események helyszíne lett.

A keresztény kultúrkörben nem szorul magyarázatra a bor különleges szakrális és kulturális szerepe. Így született meg az a partnerség, amelyben a befogadó helyszín méltó keretet biztosít a borok kultúrájának.

Olyan rendezvénysorozat indul most útjára Szent Orbán napján, amellyel a templom orgonájának felújítását kívánják támogatni a szervezők. A 19. századi „boldog békeidők” emlékét őrző, mechanikus vezérlésű orgona értékes hangszer: a templom többi részéhez hasonlóan magyar mesterek munkáját dicséri, bennfoglaló háza pedig magán viseli Ybl Miklós keze nyomát.

A rendezvényen húsz borászat negyven csúcsbora lesz kóstolható a nem mindennapi térben. A Pannon Bormíves Céh tagjai által prezentált borbemutató ideje alatt pedig több turnusban be is mutatják az épületet az érdeklődőknek. A vezetések során megtekinthető lesz az Ybl által tervezett berendezés, a mindennapokban elzárt munkahelyként működő sekrestye a hozzá kapcsolódó történeti és stílustörténeti magyarázatokkal, valamint megszólal maga az orgona is.

A belépőjegy 20.000 Ft, ami tartalmazza a rendezvényre történő belépést, a PBC logózott poharat, a borok fogyasztását, a vizet, a falatokat és a tárlatvezetést.

Bővebb információ ITT található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »