Több mint háromszáz tétel versengett a Budapest Airport bora címért

Több mint háromszáz tétel versengett a Budapest Airport bora címért

A Budapest Airport exkluzív este keretében legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstoláson választotta ki azt a négy bort, amely az elkövetkező egy évben képviseli a repülőteret és a magyar borkultúrát.

A repülőtér-üzemeltető idén áprilisban először rendezte meg borversenyét. Ennek során két borszakértő, a Budapest Airport vezetősége, munkatársai és üzleti partnerei vakkóstolással választották ki a BUD Wine címet elnyerő borokat, amelyek nemcsak az ország kulturális értékeit, hanem a régió legjobb repülőterét is képviselik 2023-ban és a 2024-es év első felében.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az ország legfontosabb légikikötője, Magyarország kapuja, hisz az innen elutazó magyarok számára a világot nyitja ki és teszi elérhetővé, az ide látogató turisták pedig itt szerzik első benyomásukat hazánkról. A verseny célja az volt, hogy a vállalat megtalálja azokat a kiváló borokat, amelyek jelképezik a Budapest Airporthoz illő színvonalat, kifinomult ízlést, és egyben reprezentálják a magyar borkultúrát.

A versenyre négy kategóriában – prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor és gasztro fehérbor – várták a borászatok jelentkezését, a pályázat pedig páratlan népszerűségnek örvendett: összesen nyolcvanhét magyar borászat 321 bora versengett a címért. Az est közel nyolcvan zsűritagja a kóstolás során olyan szempontokat vett figyelembe, mint például a bor színe, tisztasága, illat- és ízintenzitása, illetve karaktere.

A vezetőség és a partnerek döntése alapján a BUD bora cím győztesei:

  • Prémium fehérbor
    • 2017 Béres Tokaji Lőcse Furmint – Béres Szőlőbirtok és Pincészet
  • Prémium vörösbor
    • 2019 Szekszárdi “Golden” Prémium Házasítás – Szekretár Borbirtok
  • Gasztro fehérbor
    • 2022 Angyal Tokaji AURA – Angyal Borászat
  • Gasztro vörösbor
    • 2019 Bolyki és Bolyki Superior Bikavér – Bolyki Pincészet

Fenntartható borászat kategóriában különdíjat kapott a minősítetten organikus gazdálkodásként működő Zelna Borászat, amely kizárólag megelőző jelleggel, bio szabályozás szerint engedélyezett, nem felszívódó permetszert használ, talajműveléshez pedig természetes anyagokat alkalmaz. Szintén fenntartható borászatként működik a Budapest Airport prémium vörösborát készítő Szekretár Borbirtok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »