A Budafoki Pincejárat aktuális rendezvényén jártunk

A Budafoki Pincejárat aktuális rendezvényén jártunk

Ahogy minden hónap első szombatján, július 6-án is megszervezésre került Budapest Bornegyedében Budafokon a nagy sikerű „Pincejárat” rendezvény, melyben ezúttal új elemek is helyet kaptak, ezeket is kipróbáltuk!

A még kellemes melegben nagyon jól esett a Szekszárdi Szeleshát pincészet hangulatos kóstoló pincéjében részt venni egy igazi nyárindító borkóstolón.

Az alkalomhoz illően üde, friss fehér és rozé borok kerültek terítékre, melyek testet, szívet, lelket melengettek, vagy inkább hűsítettek, ha stílszerűek szeretnénk lenni.

A vörösborairól híres bórvidéken ismét egyre jobban előtérbe kerülnek a fehér és rozé borok is, akár fröccsként, akár magába kortyolgatva. Nincs is jobb egy meleg nyári estén ezeket a finomságokat iszogatni, csak ajánljuk bárkinek a Szeleshár Pincészet remekeit!

De hogy ne csak a borok miatt keressük fel őket, igazi különleges programmal várták a vendégeiket, nem akárki tartott könyvbemutatót, és beszélt annak és más kötetek születéséről, mint a híres Szekszárdi krimi írónő, Patkó Ágnes! Így a hűsítő borocskák tesztelése közben igen izgalmas történeteket is hallhattunk, aki teheti, vegyen részt egy ilyen eseményen!

A Szeleshát Pincészet közvetlen szomszédságában találunk egy igazi hangulatos pincét a sziklába vájva, melyet a Taverna borászat üzemeltet.

A Balaton felvidék eredeti receptúra alapján készített, testes, igen magas színvonalú borairól ismert Pincészet tulajdonosai nem csak remek italokat készítenek, hanem a kerületben található iskolában tanítják is ezeket, így a jó minőség garantált.

Viszont itt sem elégednek meg azzal, hogy egy „átlagos” borkóstolást tartanak a szintén nyári időszakra ajánlott fehér és rozé kínálatukból, hanem egy igazi különleges tesztelésre invitálják a vendégeket, méghozzá „borkoktélok” képében. Ezeket mindenkinek meg kell kóstolnia, akkor is, ha nem borkedvelő!

De hát egy szép nyári este nem záródhat azzal, hogy a borkóstolás után kijövünk a pincéből, felülünk a Pincejárat ingyenes buszára és hazamegyünk!

Erről ettől az alkalomtól fogva a Törley Pincészet gondoskodik! A komplexum teraszán, udvarán zenés pezsgőzésre csábítják a vendégeket. A kellemes zenére táncolni is lehet természetesen, de a naplementében ücsörögve a szép parkban, és remek finom hideg pezsgőket kóstolgatni igazi élménynek ígérkezik!

Az ingyenes lehetőség nem csak a parkban való programra vonatkozik, hanem ilyenkor a híres múzeuma is ingyenesen látogatható, szintén csak ajánlani tudjuk, nem szabad kihagyni, ha itt járunk.

És hogy ez mennyire remek program, arról nem csak az elégedett és remekül szórakozó vendégek sokasága tesz tanúbizonyságot, hanem több olyan ismert személy is, akik ezernyi ilyen programhoz tudják hasonlítani a Törley Pincészet udvarának lehetőségeit.

A Törley Pincészetnek más programjai is vannak, melyek közül van, amit kifejezetten a Pincejárat keretei között tartanak meg, ezeket is be fogjuk majd külön mutatni, addig is a weboldalon olvashatnak ezekről.

Nem kell senkinek aggódnia, hogy lemaradt ezekről a fantasztikus lehetőségekről, hiszen augusztus 3-án ismét indul a Budafoki Pincejárat, melynek lehetőségeiről mi magunk is hamarosan hírt adunk!

További információ a programról: www.bornegyed.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »