Hétvégén újra Gesztenyenapok Velemben

Hétvégén újra Gesztenyenapok Velemben

Kőszeg és környékének jellegzetes növénye a szelídgesztenye. Erre alapozva rendezik meg évről évre a térség egyik leghangulatosabb településén, Velemben a gasztronómiai hagyományőrző ünnepet és vásárt.

Tavaly a pandémia miatt elmaradt az esemény, de most szombaton és vasárnap  újra kézműves termékeket, ételeket, italokat kínáló árusok népesítik be a falu  főutcáját. Itt nemcsak a gesztenyéből készült finomságokat, hanem a térség borait is megkóstolhatják a látogatók.

Az idei Velemi Gesztenyenapok programja október 8-án, pénteken délután háromkor a Stirling-villában kezdődik, ahol előadás hangzik le az Alpokalja kincséről, a szelídgesztenyéről, majd az érdeklődők megismerhetik Velem történetét az őskortól napjainkig. Ezt követően filmvetítés lesz, Törőcsik Marival a főszerepben.

A Gesztenyenapok hivatalos megnyitóját szombaton 12 óra 50 perckor tartják. Folytatásként a Stirling-villa udvarán néptáncegyüttesek, énekkarok, színjátszókörök adnak műsort, lesz bábszínházi bemutató, valamint színpadra lép Danics Dóra és a Cimbaliband is. Vasárnap délben a Hangár Gitárklub kezdi a műsort, amelyet szórakoztató programok sora követ, majd Ferenczi György és együttesének koncertjével zárulnak az idei Velemi Gesztenyenapok kulturális eseményei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »