Kipróbáltuk Zazie Bistrót a MOL Campusban

Kipróbáltuk Zazie Bistrót a MOL Campusban

Sokat hallani mostanában a főváros látképét uraló MOL Campusban található éttermekről, melyet a közelmúltban hazánkba látogató Kínai elnök is kipróbált, megnéztük hát, tényleg olyan szuper helyről van e szó.

És a válaszunk röviden: igen! Igaz, most a Kopaszi öböl hangulatos partján lévő Zazie Bistrót szemeltük ki, nem a tetőtérben levő Virtu-t, mivel a kellemes kora nyári időben barátságosabbnak, közelebb állónak éreztük egy ebédhez.

A belső tér kialakítása magáért beszél. A modern kifinomult elegancia párosul a bensőségességgel, kényelemmel, az étterem bármely részén foglalunk is helyet. Akár egy kisebb társasággal, akár csak párban, akár egy üzleti megbeszélésre érkezik, valaki megtalálja magának a hangulatához való helyet, igaz csúcsidőben azért érdemes asztalt foglalni.

Hogy jobban át tudjuk érezni a hely hangulatát, visszaélve a nem csak szakmailag korrekt, hanem kedves és szívélyes személyzet vendégszeretetével, nem csak az egyedi kialakítású belső teret, hanem a sétány szélén levő, öbölre panorámás teraszt is kipróbáltuk.

De hát nézzük meg, miért is érdemes ide jönni a hangulat és szívmelengető környezet kívül! Hát igen, a finom fogások miatt, amit a sztárséf, Bíró Dániel személye már önmagában garantál.

Mivel amúgy is kellemes idő volt, így egyértelműen egy fantasztikus, eredeti íz világú Gazpacho volt (hideg olaszos paradicsomleves…) marinált paradicsommal a levesünk. És ha mag az íz nem varázsolna el valakit, a tálalás koreográfiája már magában is egy élmény.

A főétel esetében külön döntésre jutottunk, mivel a finomságok közül nehéz volt választani. Egy szép, napsütéses nyári ebédre remek választás egy csodálatos saláta költemény, nem bolti lazaccal…. a kép magáért beszél, és az ízek….

Természetesen ebéd lévén a másik főfogánál is szempont volt, főleg a bőséges leves után, hogy ne egy gyomorterhelő „komoly” étel legyen, bár a kínálatban igazából nem is a magyaros kisvendéglők ételsora köszön vissza ránk.

Tehát nézzük meg mivel is kápráztattak el minket! Ez bizony egy Berceli sóska főzelék ágyon fekvő, hibátlanul elkészített mangalica karaj darabokat volt, pirított mangolddal. Nos, ebből sem maradt egy morzsa sem.

A Zazie messze földön híres desszertjét, a bodzaporos fészekben, nem kevésbé tökéletes koreográfiával tálalt madártejét választottuk a végére, melyet egy finom espresso és egy cappuccino társaságában fogyasztottunk el, már a teraszon. Csak alátámasztani tudjuk, hogy már csak ezért is érdemes idejönni.

Itt kell megjegyeznünk, hogy egyértelműen nem csupán étteremként működik a Zazie, kávéra, süteményre, vagy akár remek szendvicsekre is be lehet ülni, vagy éppen ki a teraszra, és csodálni a Kopaszi öböl és a park nyújtott látványt!

Igazából lehetne még akár oldalakat lehetne írni mind a helyről, mind kínálatról, arról hogy reggeli helyként is éppen úgy várj a vendégeket, mint egy esti koktélozásra a hangulatfényben, de inkább azt javasolnánk, keresse fel mindenki, és próbálja ki személyesen, csak ajánlani tudjuk!

További információ: www.zaziebistro.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »