Közeledik a Kávé Napja

Közeledik a Kávé Napja

Kávéillat lengi be majd a pesti Akváriumot, október 8-án. A csúcskávék ünnepi találkozását tartják a kávék szerelmeseivel a kávé világnapján.

Csúcsminőségű kávék korlátlan kóstolása, pénzdíjas blend-bajnokság profiknak és hobbi-baristáknak, kávés okoseszközök, cascara kóla és kávés sörök, vagyis számos újdonság is várja a vendégeket egész nap a belváros egyik legnépszerűbb helyszínén.

Magyarországon tizenegyedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében. Október 8-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a közönséget. Rengetegféle finomság kóstolható a belépő árában egész nap a csúcsminőségű espressóktól a kávékoktélokig.

A kezdő és tapasztalt kávéínyencek kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain. Csúcsminőségű, a világ legjobb termőterületein szüretelt tételekből készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok. Olyan kávék kerülnek az őrlőkbe, sőt, vásárolhatók meg otthonra is, amelyek a kereskedelmi forgalomban kevésbé fordulnak elő. Emellett olyan kávék is érkeznek az eseményre, amelyek a Michelin-csillagos éttermek csészéibe kerülnek, vagy csak limitált mennyiségben érhetőek el néhány újhullámos kávézó kínálatában.

Újdonságokból sem lesz hiány. A rendezvényen mutatkozik be például az eisbock típusú kondenzált tej, a Milbok, amelyet top baristák közreműködésével fejlesztettek. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »