A Balatoni kerékpározás teljesen új dimenziója

A Balatoni kerékpározás teljesen új dimenziója

Ha azt mondjuk, hogy „Balatoni kerékpárút”, vagy egyáltalán „bringázás a Balcsinál”, mindenkinek a hagyományos értelembe vett, megszokott, valljuk meg joggal sokat vitatott, a magyar tenger körbetekerésére így vagy úgy kialakított vagy csak kijelölt körút jut eszébe. Anélkül, hogy most ezt a sok vitára joggal okot adó lehetőséget elemezni kezdenénk, egy teljes új, sokkal élvezetesebb, sokkal család és „átlagember” barátibb, élvezhetőbb lehetőséget mutatunk be, mely rohamléptekkel felelődik, és vitathatatlan módon egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Az „Utazás kiállításon” mutatkozott be a nagyközönségnek a „Balaton Bike 365”, vagyis a „Bringázz egész évben a Balaton környékén” projekt, amely úgy szeretné a Balaton és környékét bemutatni a tekerés szerelmeseinek és kedvelőinek, „ahogy eddig még nem ismerték”.

A BalatonBike365 teljes körű információt nyújt és szolgáltatásokat ajánl a Balatont és környékét kerékpárral felfedezni vágyók számára. A desztináció egyedülálló tájjal, az ország teljes szálláshely-kapacitásának negyedével, több száz különleges kulináris élményt ígérő vendéglátóhellyel és borászattal, fürdőkkel és strandokkal, megannyi fesztivállal, kulturális eseménnyel várja a látogatókat, egész évben.

A térséget felfedezni bringával a legnagyobb élmény – az autónál lassabban, a gyaloglásnál gyorsabban. Ezt támogatja a http://balatonbike365.hu weboldal és a BB365 mobil applikáció, melyek a Balaton turisztikai térségébe kalauzolnak bennünket, méghozzá biciklivel, az év 365 napján. A website a desztináció turisztikai értékeinek bemutatásán túl megkönnyíti az útvonaltervezést, az eligazodást és a keresést a gazdag turisztikai kínálatot alkotó szolgáltatások és vonzerők között. Az applikáció az 1000 kilométernyi kijelölt és kitáblázott kerékpáros útvonalon, a 70 különböző nehézségű tematikus túrán túl 30 kategóriában 3600 szolgáltatót és 1000 ingyenesen látogatható attrakciót ajánl, és segíti a navigációt a terepen.

A BalatonBike365 szolgáltatások körében a kitáblázott túraútvonalak mentén fedett kerékpáros pihenőhelyek, térképek, szervizoszlopok várják a bringásokat, továbbá felkészült és készséges kollégák a három kerékpáros szolgáltató központban: Balatonfüreden, Balatonföldváron és Keszthelyen. Ezek tökéletesen felszerelt eszközparkkal, teljes körű kerékpáros szolgáltatásokkal várják a vendégeket.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy felejtsük el a jövőben a Balatoni körutat, de minden képen érdemes elgondolkozni azon, hogy ne csak az legyen a célunk, hogy elmondhassuk körbetekertük, hanem fedezzük fel a körúttól, a parttól egy kicsit távolabb levő, Balatoni mesevilág megannyi természeti, kulturális, gasztronómiai lehetőségeit is. Ez azért is pozitív alternatíva, mert így akár csillagtúra szerűen is tekerhetünk szálláshelyünkről, nem kell magunkkal vinnünk a több napos felszerelésünket, és az ezernyi lehetőség közül magunk tudjuk összeállítani, mit is szeretnénk felfedezni, élvezni, nem csupán a bringakörút adott szakaszinak panorámáját.

Aki egy kicsit is érdeklődik a kerékpározás után, vagy tervezi, hogy legalább kipróbálja ezt a semmihez se hasonlító, remek életérzést. az keresse fel a www.balatonbiketour.com weboldalt, és válasszon magának az ezernyi lehetőség közül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »