Egészséges finomság magyar alapanyagokból

Egészséges finomság magyar alapanyagokból

Különleges szárított gyümölcsök és zöldségek, a vitaminok erejével

Kevés olyan termék létezik a piacon, melyben egyszerre összpontosul az egészség, az ízélmények, a hosszú eltarthatóság és a könnyen használhatóság. A Kavali tökéletesen pótolja az eredeti gyümölcsöt és zöldséget, a kiváló minőségű szárított termékek természetesek, nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat, cukrot, mesterséges aromákat, színezékeket, tartósítószereket. Kis és nagy kiszerelésben is elérhetők, visszazárható tasakban, így hosszan eltartható. Ezek az ízletes termékek nagy sikernek örvendenek az egészséges és sportos életmód követői körében és a vendéglátóipar szegmensében, sőt még a gyerekek is örömmel fogyasztják a különleges ízeket.

A Kavali egy magyar, innovatív élelmiszeripari fejlesztés. Korszerű gyártóüzeme Mórahalmon nyitotta meg a kapuit 2022 őszén, amely ezt az előállítást megvalósítja.

– Ez az új, innovatív technológia a zöldség- és gyümölcs biofilizálás. A gyárban kiváló szakemberek felelnek a friss alapanyagokból a legjobb minőségű termékek előállításáért. A liofilizálástól eltérően, az eljárás során nem történik fagyasztás, a kíméletes, alacsony hőmérsékletű vákuumszárítási technológia megőrzi a gyümölcsök és zöldségek beltartalmi értékeit és aromáját. A feldolgozott alapanyagokat magyar, főleg helyi termelőktől szerzik be. A korszerű szárítási eljárás adalékanyagmentes  élelmiszertartósítást tesz lehetővé. Az egyedülálló technológiának köszönhetően a termékek előállítási módja a liofilizálásnál és légáramszárításnál nagyságrendekkel  energiahatékonyabb, nagyobb mértékben megőrizve az élelmiszerek funkcionális összetevőit, biológiailag aktív komponenseit (pl. aromaanyagok, vitaminok, antioxidánsok, természetes cukrok). Ami még nagy előnye, hogy hosszan eltartható normál körülmények között is, vagyis nem kell hűteni, ugyanis visszazárható tasakban kínáljuk a termékeket – részletezte dr. Pomozi István, a Kavali üzletfejlesztési vezetője, aki azt is elárulta, hogy a kíméletes, alacsony hőmérsékletű vákuumszárítási technológia segítségével megmarad a gyümölcs beltartalmi értéke és aromája, miközben könnyen kezelhető formában, bármikor rendelkezésre áll.

Ha egy kis egészséges finomságra vágyunk!

A vákuumszárított, ropogós gyümölcs és zöldség falatkák a természetes, megfelelő táplálkozás lehetőségét nyújtják, a színt és formát is jobban megőrzi, továbbá 100% gyümölcs marad víz nélkül.

Kiváló minőségű, valódi aromájuk, változatlan, organikus összetevőik és a bennük rejlő tápanyagok, valamint a vitaminok és rostok miatt nagyon közkedveltek a fiatalok és az egészséges, sportos életmódot követők körében, ráadásul a szállodákban a reggeliztető asztalok nagy sikerű terméke.

– Az érett gyümölcsökből, zöldségekből készült snack-ek reggeli pelyhekbe, joghurtokhoz, salátákba keverve vagy akár édességek, sütemények alapanyagaként tökéletesen pótolják az eredetit – még speciális diéták, glutén- és laktózmentes étrend esetén is. Könnyű kezelhetőségének és változatosságának köszönhetően a vendéglátóipar is nagy érdeklődést mutat az egyszerűen adagolható, hosszú ideig eltartható termék iránt – részletezte dr. Pomozi István.

A bővülő termékpalettán jelenleg a következő gyümölcsök szerepelnek: eper, meggy, fekete ribizli, narancs és mandarin. A termékpaletta folyamatosan bővül, akár nagyüzemi igény esetén rendelhető új termék is. Hamarosan elérhető lesz a vákuumszárított paprika-paradicsom is a webshopban. 

További információ: : https://kavali.unas.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »