Gyula, mint a „Szerelmesek városa”

Gyula, mint a „Szerelmesek városa”

Az „Alföld gyöngyszemeként” is emlegetett hangulatos Viharsarki város, most nem csak mint „történelmi fürdőváros” mutatkozik be az idelátogató vendégek előtt, hanem a „szerelmesek városa” címre is pályázik, jó eséllyel! Mint tudjuk hamarosan itt a Valentin nap, a szerelmesek világnapja, de Gyula ezt nem korlátozza egy napra, több mint egy héten át várja a különleges programokra vágyó párokat. De nézzünk is körül, miért válasszuk utazásunk célpontjául ezt a csodálatos kisvárost?

Mindenekelőtt ki kell emelni, hogy Gyula „nyitva van”, tehát a rezsi nehézségek ellenére is, mind a fürdő, mind a nevezetességek, mind a legtöbb vendéglátó egység szeretettel várja a turistákat. És hát ezekből van bőven, még a téli időszakban is.

Kezdjük a sort a Várfürdővel, hiszen ebben a hidegben a testet-lelket melengető termál gyógyvíz elengedhetetlen kísérője Gyulai látogatásunknak. No, meg remek, egyedi ajánlatokkal is várja a párokat február 10-19 között, egy kis „Valentin napi utazás” keretében.

Természetesen nem csupán a program során hirdetett lehetőségek várják a vendégeket, teljes nyitvatartási időben élvezhetjük a külső-belső termál medencék gyógyhatását, a wellness kényeztetését, és az ’Aqua Palota” önfeledt szórakozást biztosító szolgáltatásait is. Most viszont ezekkel az extra lehetőségekkel bővül a kőr: https://www.visitgyula.com/hu/gyulai-programok/valentin-napi-utazas-a-gyulai-varfurdoben

A Várfürdőnél találjuk a gyönyörűen felújított Almássy Kastélyt, mely egy igazi ékköve a városnak. A példásan felújított, több órás élmény teli szórakozást nyújtó interaktív állandó kiállítást nem szabad kihagyni, viszont most koncentráljuk a Valentin naphoz kapcsolódó kínálatra, bár ennek is része ez a fantasztikus élménybirodalom.

Február 11. (szombat) 14.00-16.00 közöttSzerelembomba” program, vagyis „Készíts afrodiziákumokkal megpakolt bonbonokat a kiválasztottadnak!’.

Egész héten, február 11-18. közöttKeresd a szerelem jeleit!” játék.  „Romantikus kiállítótéri kalandozás. Teljesítsd pároddal a keresőjátékot a kiállításban, hogy aztán 30%-os kedvezménnyel fogyaszthassatok a Kastély Kávézó italkínálatából!”

És hát „a hab a tortán”! Maga a Valentin nap igazi életre szóló emlék, egy hatalmas gasztronómiai élménnyel párosulva,igazi romantikus, festői, múltat idéző környezetben, aki teheti, ezt semmi képen ne hagyja ki, részletek ezen a linken olvashatók: https://www.visitgyula.com/hu/gyulai-programok/valentin-napi-vacsora-a-gyulai-kastelyban

Az eseménysorozat záró pontja egy olyan Esküvő kiállítás, amiben nem nagyon lehet része máshol az embernek! A február 17-18-án megrendezésre kerülő eseményhez kapcsolódóan egy exkluzív, hamisítatlan esküvői vacsorán vehetünk részt szintén a hangulatos Kastélyban, ami nem kisebb kulináris és esztétikai élménnyel kecsegtet, mint a Valentin napi vacsora… Részletek: https://www.visitgyula.com/hu/gyulai-programok/eskuvokiallitas-az-almasy-kastely-stefania-szarnyaban-v-art-rendezvenyszervezes

Gyula kihagyhatatlan látnivalója a XV. században épült Vár, mely Közép Európa egyetlen síkvidéken épült téglavára, mely teljes egészében egyben van. Az élethű korabeli élményt nyújtó fantasztikus interaktív vármúzeum bejárása garantált örök emlékkel jár, akár csak végigsétálni a falakon, és gyönyörködni a panorámában.

Előtte egy télen is romantikus tó található, ha szerencsénk lesz az idővel, akkor befagyva, hóval fedett környezettel, mesebeli téli képét fogja mutatni a romantikázó pároknak.

Viszont az időjárástól függetlenül térjünk be a híres, 1840 óta működő Százéves Cukrászdába, mely a második legrégebbi Magyarországon. Csodálatos empire stílusú épületében; díszesen festett falak; eredeti biedermeier bútorok; hagyományos sütemények gazdag és változatos választéka; kézzel készített csokoládék; édességek és fagylalt, a cukrászda visszaszállítja vásárlóit a korszak nyüzsgő miliőjébe.

Persze jogos kérdés, hol tudunk aludni, hiszen ennyi programhoz, lehetőséghez érdemes több napra érkezni! Nos számos szálloda, panzió, magánszállás várja még télen is a turistákat, mi saját tapasztalatunk alapján két szállodát tudunk ajánlani, ahol biztosan nem fog csalódni a kedves vendég.

Sorrend nélkül az egyik a Komló Hotel, mely 2017-ben a második legnépszerűbb szálloda volt az országba, privát wellnesszel, és remek étteremmel is rendelkezik, alig pár méterre a főtértől, és rövid sétára a Várfürdőtől, Vártól, és a Valentin programoknak is helyet adó Almássy Kastélytól. www.komlohotelgyula.hu

A másik, a romantikus belvárosi sétány mellet, a város szívében található Corvin Hotel, mely szintén pár percre található minden nevezetességtől és programtól, ráadásul most a Valentin ünnepkör tiszteltére, több egyedi remek csomagajánlattal is várja a felejthetetlen emlékekre vágyó párokat. www.corvin-hotel.hu

És milyen lehetőségek vannak még így télen is Gyulán? Nos, el kell menni, és fel kell fedezni, mi most kifejezetten a Valentin napi ünnepkörre koncentráltunk, de ez a romantikus üdülőváros télen is gyönyörű, rengeteg látnivalóval, és az ország egyik legjobb gyógyvízével várja az idelátogatókat! További információk: www.visitgyula.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »