Sokszínű protein- és tojásfehérjedús újévi diéta

Sokszínű protein- és tojásfehérjedús újévi diéta

Januárban kezdünk a legtöbben bele mind sport, mind étkezés terén valami újba. A lendület gyakran csak pár hétig, esetleg hónapig visz bennünket, jobb esetben azonban sikeres életmódváltást viszünk véghez. Ennek elengedhetetlen eleme a rendszeres sport és természetesen a mérsékelt kalóriatartalmú, proteindús étrend. Ez utóbbiban talán a legnagyobb kihívást a változatos, variálható ízvilágú ételek beszerzése, elkészítése jelenti, de azért elmondható, hogy évről évre ebben is számos termék jelenik meg, ilyenek a tojásfehérje alapú ToTu termékek is.

– Ma már a tojásfehérje nem csak a tükörtojás vagy a rántotta összetevője lehet, hanem a tejtermékekhez – mint a túró, tejföl – hasonlóan, illetve azok alternatívájaként rengeteg étel alapjai is. Ezeket a termékeket a tejmentesen táplálkozóknak, mint a tejfehérje-allergiások és laktózérzékenyek fejlesztettük ki. Ugyanakkor mivel a tojásfehérje se szénhidrátot, se zsírt nem tartalmaz, a belőlük elkészített túró-, sajtkrém-, tejföl-, tej-helyettesítők kiválóan beilleszthetőek az alacsony kalóriatartalmú vagy akár keto étrendekbe is. A tojásfehérje egyébként például műbélben, szeletelhető formában is megvásárolható ma már, amiből néhány szelet a szendvicsfeltétek egyik legegészségesebb formája lehet – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

Az új, innovatív tojásfehérje termékekkel ráadásul olyan tejmentes finomságokat is az asztalunkra varázsolhatunk, mint a „tojásfehérje-mozzarella”. Ugye, hogy ma már nem is akkora kihívás ez a fehérjedús életforma!?

ToTu „tojásfehérje-mozzarella” elkészítése

Hozzávalók:

20 dkg ToTu Rögös

20 dkg ToTu Krém

1 teáskanál só

2 teáskanál citromlé

15 dkg kókuszolaj

2-3 összezúzott fokhagymagerezd

3-4 evőkanál apróra vágott medvehagyma (snidling, újhagyma zöldje vagy akár vegyesen)

2 dl forró víz

2 dkg por zselatin vagy 12 lap

A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a medvehagyma kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a medvehagymát. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni. Amennyiben kimarad a zselatin a receptből, akkor remek szendvicskrém lesz a végeredmény.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »