Adventi kirándulás Esztergomban

Adventi kirándulás Esztergomban

Bár az időjárás nem épen az Adventi kirándulásoknak kedvez, de Esztergomot mégis érdemes felkeresni ezen a hétvégén is! Bár a pénteki programokat sajnos elmosta az eső, de a Francia testvérváros bemutatkozó programjai, és családoknak szánt vasárnapi rendezvények még várják az idelátogató turistákat is!

Advent harmadik hétvégéjén a borok és sajtok hazájába kalauzolnak el minket az esztergomi Széchenyi téren. Most a francia kultúrát és gasztronómiát ismerhetik meg a vendégek, sőt, egy klasszikus ételüket is megízlelhetik!

Szombaton megkóstolhatjuk az egyik klasszikus ételüket a Quiche lorraine-t, ami tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon elhelyezett, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. A Cakumpakk faházánál pedig burgundi marharagut vásárolhattunk, melyet pirított cipóba töltve szolgálnak fel. 

Szombaton 12 órától 21 óráig várnak a vásárosok a téren. 17 órakor közösen meggyújtják az adventi koszorú harmadik gyertyáját, majd 17.30-tól Cambrai testvérvárosuk bemutatása kerül terítékre.

Vasárnap szintén 12 órakor nyitnak meg a faházak. Az ezüstvasárnap középpontjában a gyerekek lesznek. A Kapcsolatok Háza közreműködésével a Mesterségek Gyerekcipőben című bemutatón 5 mesterséggel ismerkedhetnek meg a lurkók: bepillantást nyerhetnek a pék, a cukrász, az ötvös, a favizsgáló és a nemezelő munkájába. 14 órától a Kertvárosi Óvoda „Téli varázslat” című műsorát tekinthetitek meg a színpadon. Végül 16.30-kor a gyerekek nagy kedvence, Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncerttel várja az érdeklődőket. A meghitt hangulatú vasárnapi vásárt egészen 20 óráig látogatható.

Ha a vásárban járva igazi kulináris különlegességre vágyunk, vagy épen a remek sörök kedvelő vagyunk, kihagyhatatlan betérni a rendezvény mellett, a Szécsényi tér 24-ben található BeerLegal PUB-ba! Fenséges Hamburger és Steak ételek, és 8 féle csapolt, egyedi sörkülönlegesség várja a betérőket, hamisítatlan PUB hangulattal, barátságos személyzettel, korrekt árakkal. (https://www.facebook.com/beerlegal  ).

És ha a sörözés után már biztos, hogy Esztergomban maradnánk, vár minket a város egyik legjobb pontján elhelyezkedő, legjobb ár/érték arányú új és modern szállodája, a Adalbert Hotel! (www.hoteladalbert.hu  )

Mindenkinek Kellemes Adventet, és jó időtöltést, kellemes emlékeket kívánunk Esztergomban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »