Balmazújváros bemutatkozik 1 rész, a fürdő

Balmazújváros bemutatkozik 1 rész, a fürdő

A Debrecen és Hajdúszoboszló szomszédsásában található, gyógyvízéről és fürdőjéről híres Balmazújváros bemutatta az idelátogató turistáknak nyújtott teljes kínálatát az újságíróknak, köztük volt szerkesztőségünk is.

Aki eddig hallott erről a virágos, parkosított barátságos kisvárosról, annak igazából csak a Kamilla termál gyógy és strandfürdő jutott az eszébe, holott nem is gondolnánk, hogy akár egy egész napra való látnivalót is tartogat! De nézzünk meg mi is először a fürdőt és a hozzá tartozó remek szállodát!

A modern épületkomplexum előtt elegendően nagyméretű, ingyenes parkoló áll rendelkezésre, mellette közvetlenül egy élelmiszer lánc boltjával, ha valaki szeretne valamit venni belépés előtt. (a nyári időszak kivételével ajánlott, mert az épületben nem üzemel a büfé, csak nyáron, a strandon)

A modern épületbe a belépő abszolút megfizethető, országos szinten az alsó kategóriába sorolható. A belső teret, ahol gyógymedence, élménymedence úszómedencével kiegészítve és gyerekpancsoló, valamint egy nagyméretű pezsgőfürdő medence található, egész évben lehet látogatni. Tiszta öltözök szekrényekkel, mellékhelységek, és kezelések is várják a vendégeket.

A gyógyvízzel töltött termálmedencébe nagynyomású dögönyöző, és egy kültéri nyitott medencerész, a hidegebb, de szintén gyógyvízből nyert vízzel töltött élménymedencében pedig vagy tucatnyi élményelem várja a vendégeket. Az úszó részben néha oktatás is van, ekkor nem használható. A pezsgőfürdő medence szintén meleg, de nem gyógyvízzel töltött.

Ehhez csatlakozik a szintén egész évben nyitva tartó szauna világ, ahol kétféle szauna, infra szauna, gőzfürdő és merülő medence tartozik, de van hideg-meleg vizes kneip medence is. Külön pihenő szoba tartozik hozzá, itt is, ahogy a fürdő egész területén a pihenő ágyak a belépő díjban vannak.

A szauna világhoz két különlegesség tartozik az udvaron, az egyik egy komplett, eredeti rönk szauna, ablakkal a parkra, előtte két borítható fa dézsa zuhannyal. A másik az ország legnagyobb önálló szaunája, több kályhával, hétvégenet itt igazi szauna szeánszokat is tartanak, naponta több alkalommal.

Az egész fürdő egy nádassal, fákkal, bokrokkal borított füves parkban található, ahol nyári időszakban a külső medencék is használhatók, strandként üzemel. Egy nagy felnőtt és egy kisebb gyermek termálmedence, nagy, több részből álló élménymedence élményelemekkel, és gyermekmedence található. A területen ingyenesek a napozóágyak, és több büfé és kiszolgáló épület is szolgálja a vendégek kényelmét. A strand a fürdőtől függetlenül is látogatható, még kedvezőbb díj ellenében.

A parkban, a medencék mellett találjuk a szintén Kamilla Hotelt, mely tulajdon képen egybe épült a fürdővel. Minden igényt kielégítő szobáit és szolgáltatásait megfizethető áron kínálja, ár/érték arányban keresve sem találunk jobbat sehol a környéken. De ha nem szállunk meg, akkor is a nagyon kedvező, a büfékkel vetekedő árú étterme a strandolók rendelkezésére áll, illetve ital, édesség is fogyasztató a strandra nyitott teraszán. Aki nem csak egy lángost szeretne állva megenni, feltétlenül nézze meg a kínálatot, árakat.

A fürdő hatalmas előnye, hogy közvetlenül a vonatállomás és buszpályaudvar mellet található, tehát aki nem kocsival érkezik, vagy nem a hotel vendége (akiknek ingyenes a teljes fürdő és a strand használata…), azok is nagyon könnyen meg tudják közelíteni.

Minden képen érdemes elgondolkozni a Kamilla fürdőn, vagy nyáron a strandon, hiszen ha összevetjük a környező nagy fürdők áraival, tömeggel, akkor minden képen messze versenyképesebb családias hangulatával, szerény áraival, de magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásával. Ki kell próbálni, és ide fogunk inkább járni…

További információ: www.kamillafurdo.com   www.hotelkamilla.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »