Visszatér a magyar sörforradalmat elindító Főzdefeszt

Visszatér a magyar sörforradalmat elindító Főzdefeszt

Hat év szünet után, június közepén, a régi helyszínen  vissza tér az első magyarországi kézműves sörfesztivál, a hazai sörforradalom meghatározó rendezvénye, a Főzdefeszt.

Az első hazai kézműves sörfesztivál 2011 májusában született a Mikszáth téren. Eufórikus pillanat volt – egymásra talált a közönség és hazai sörfőzés. Kiderült, hogy vannak még fogyasztók, akik nem elégednek meg a globális láger jellegtelenségével, és a sörfőzők is megtapasztalhatták, hogy érdemes jó sört főzni, és érdemes azt azon frissiben szűretlenül eljuttatni a közönséghez. Az ezt követő fesztiválokon beindult a kísérletezés, és kiderült, hogy magyar sörivók minden előzetes várakozással ellentétben nagyon is vevők a különlegesebbnél különlegesebb sörökre. Hamarosan megjelentek a fiatalok, a gerillasörfőzdék, és a magyar kézműves sör elképesztő tempóban kezdett fejlődni. Mire 2016-ban utoljára megrendezték a Főzdefesztet, már számos újonnan alapított sörfőzde kínálta a söreit az egyre szélesebb körű közönségnek.

A legutóbbi fesztivál óta szinte követhetetlen tempóban születtek az új sörfőzdék és az új sörfajták, sörmárkák.

A résztvevő főzdék közül ott lesz a Mad Scientist, a Fehér Nyúl, a Reketye, a Gyertyános Sörfőzde Miskolcról és a Zip’s.

Az új Főzdefeszt helyszíne a Városligeti Napozórét lesz, ahol június 17. és 19. között mintegy 15 ezer látogatóra számítanak. A rendezvénnyel és a részvétellel kapcsolatos információk elérhetők a Főzdefeszt Facebook oldalán és a https://www.fozdefeszt.com-on.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »