Hajdúszoboszlói kőrkép

Hajdúszoboszlói kőrkép

A még nálunk állomásozó hideg, a pihenni vágyókat a termálfürdők felé tereli továbbra is, ami egyúttal egészséges is testre, lélekre egyaránt. Hajdúszoboszló méltán az egyik leghíresebb és legismertebb fürdőváros az országban, megnéztük hát mivel is várja a vendégeket így a téli szezonban.

Azt minden képen figyelembe kell venni, hogy ilyenkor tejesen más képét mutatja a város, a nyári híres strand részek, a tó zárva van, a zárt fürdő kapacitása véges főleg hétvégén, így ezekre a kérdésekre nem is térünk ki.

Amit viszont minden képen meg kell említeni, hogy a város belső része, a fürdő és a szállodák részén egy komplett építkezési terület, kicsit is nedves, esős időben egy sártenger, a szállodáknál a gépek és a munkások között kell evickélni a szálláshelyünkre. Nyílván a „szépségért meg kell szenvedni”, és valamikor meg kell csinálni, de ez a most ott fizető pihenni vágyóknak sovány vigasz.  Hogy a láthatóan nem régen lerakott díszburkolatokat is miért kell szétrombolni a még több szökőkút miatt rejtély, de biztos meg van az oka… Minden esetre fel kell hívni a figyelmet, hogy aki most megy a városba, bizony komoly kellemetlenségekkel kell számolnia.

A zárt fürdőrészt természetesen nem érinti az utca átalakítás, a belső medencék zavartalanul működnek, igazából túl nagy tumultust nem érzékeltünk, igaz ha összeadjuk az árakat, főleg ha még nap közben ki is akarunk jönni, akkor bizony sokkal jobban járunk, ha olyan szállodát választunk, aminek fürdőjébe köpenyben le és fel tudunk menni amikor akarunk, és az étkezésünk is meg van oldva…

Nos igen az étkezés… Szezonon kívüliség ide vagy oda, a legtöbb helyen szó szerint földbe gyökerezett a lábunk, gyakorlatilag a nyári csúcsszezonos Siófok is megirigyelné az itteni téli árakat, igaz bárhova be lehet menni, mert hely az van bőven. Akinek a szállodájában nincs fél vagy teljes ellátás, az bizony vastag pénztárcával induljon Hajdúszoboszlóra.

Ha kocsival érkezünk, lépten nyomon találkozunk az egész városra jellemző, „ott nyúljuk le a turistát ahol tudjuk” szlogen hatásával. Pest belvárosát idéző óradíj az üres parkolókban a város minden pontján, ami sétálható távolságra van a fürdőtől, még a felbontások sem akadályok, de az összes általunk megvizsgált szállodánál is kérnek parkoló díjat, sokszor rejtett költségként, ha már megérkeztünk és beálltunk az udvarra. Szóval a kocsival érkezők ezrekkel számoljanak naponta, bárhol akarnak is megállni…

Az infrastruktúra szezonon kívül is tökéletes, a tömegközlekedéssel nincs gond, élelmiszerbolt, patika stb ugyan úgy nyitva van és elérhető, mint nyáron.

Minden képen nézzük meg a harangokat, csak ez az a pont ahol épen nincs feltúrva minden, és sétáljunk el a Délibáb Hotel mellett kialakított tóparti sétány részre is, hangulatos, szép, és kacsákat is etethetünk. Kis sétát kíván a „fordított ház”, viszont minden képen vállaljuk a fáradságot, egy fejjel lefelé épített épület, melyet belépő díj megfizetése mellet meg lehet nézni, egyedi, érdekes!

Igazából ilyenkor nem tudunk a fürdésen, pihenésen kívül mást csinálni a városban, viszont ne felejtsük el, csak egy ugrás Debrecen, ahol a szórakozási és kulturális lehetőség tárháza várja a turistákat.

Mit mondjunk őszezésként? Nehéz kérdés. Remek gyógyvíz, jó szolgáltatások, de az építkezés, a vaskos árak, és az élet minden részére kiterjedő „lenyúlás” kicsit elveszi a vendégek kedvét, de egy jó szállodaválasztással áthidalhatjuk a problémákat, és élvezhetjük a remek termálvizet, pozitív élményekkel térhetünk haza!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »