Felkerestük a Mátyás Király Hotelt Hajdúszoboszlón

Felkerestük a Mátyás Király Hotelt Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszlóról cikkünkben említett téli fürdőzésünk szálláshelyéül a szállodai sétányon található Mátyás Király Hotelt választottuk, mivel korábban is többször jártunk itt, és jónak tűntek az árak is. Meg kel jegyezni, hétvégékre nem egyszerű nyitva tartó, jó minőségű, megfizethető szállodát találni a fürdőhelyen.

A szálloda jól ötvözi a múlt rendszer eleganciáját, és a jelen korhoz való alkalmazkodás próbáit. Jó állapotban van, de egy „ráncfelvarrás” ráférne, igaz akkor már árban is kategóriát ugrana, abból meg van kínálat bőven.

Nyáron egy szép parkban helyezkedik el, nyílván télen ez nem domináns a választásnál, viszont ha nem folyna előtte totális építkezés jó választás ilyenkor is, minden ami egy vendéget érdekelhet (borozó, cukrászdák bárok, parkok, sétányok fürdő stb) nagyon könnyen elérhető.

A gépkocsival érkezők most csak hátulról tudnak a díjköteles parkolóba behajtani, de legalább zárt és kivilágított, ha már nem fér bele a szobaárba a parkolás sem, ahogy semmi szinte semmi sem.

Minden szoba erkélyes, fele a parkra és fürdőre, fele a hátsó részre, parkolóra, semmire néz. Tesztszobánk elé ez a látvány tárult, ami a szálloda telítettsége figyelembevételével érthetetlen, de télen nem a teraszon nézelődik az ember.

A berendezés maximálisan megfelel a 3 csillagnak, szépen karban van tartva, a tisztaság példás, az alvás az óriási kemény párnákkal, gyakorlatilag ülve, egy rémálom. A fürdőszoba kicsit retro, de tökéletes állapotban van, és gyönyörűen tiszta. A „jelképes” pozdorja ajtó és a papír vékony falak gondot jelenthetnek a pihenni vágyóknak, főleg nagyobb telítettség esetén

A szobában van hűtő, feltöltve nincs, előre lehet „csomagokban” rendelni feltöltést, viszont azt ha elfogyasztjuk ha nem, vastag áron ki kell fizetni. Ezt sem tapasztaltuk még máshol.

Az első csalódás a szobában akkor ér, amikor gyógy/termál/wellness hotel lévén nyúlunk a szekrénybe a köpenyért, ami természetes ebben a kategóriában, ez ugyanis nincs. Felár ellenében is csak bizonyos nap után jár. Ezt nem kommentálnánk a mai világban, meg egyáltalán…

A tágas, világos, barátságos étteremben svédasztalos rendszerben folyik a reggeli és a vacsora, szakember szemmel nézve is ledöbbentően kivalló éttelekkel, széles választékban, az utolsó pillanatokban is minden frissen után töltve. Ez a gasztronómiai színvonal messze a besorolás felett van, sok 4 csillag superior szálloda is elbújhat mögötte, ez úton is gratuláció a séfeknek!

Mind ahogy az egész személyzetnek is, gyorsak, udvariasak, tökéletes szakmai tudással rendelkeznek, sehol nem található a legkisebb kivetni való sem!

Igaz ennek ára van. Vérlázító és gusztustalan, ahogy mindenhol és mindenért felszámítják a szervízdíjat, még akkor is, ha önkiszolgáló módon vesszük el a süteményt a vitrinből. Minden magára valamit is adó szálloda ma már beépíti az árakba, és nem borzolja vele a vendégek idegeit, és veszíti el a borravalót, mert így már akkor sem ad a vendég, ha különben a világ legtermészetesebb dolga lenne, akár nagyobb összeg is…

Annál is inkább értehetetlen ez a szállodában mindenhol és mindenre érvényes „lenyúlás”, mert az árak a étteremben, bárban nem épen a három csillagos szintnek megfelelő, így az amúgy is vaskos árakba beleférne, vagy ha hozzá adnák sem lenne annyira „elrettentő” az alap árak mellett. Szóval ha a remek ételeken kívül bármit igénybe veszünk, a besoroláshoz képest mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Elvileg a szálloda ajándéka egy leves ebéd, egy kis csésze leves a vacsorából, minden másért fizetni kell, rengeteget várni és természetesen szerviz díjat fizetni. Viszont ilyen fenséges félpanzió mellett nem is kell foglalkozni az ebéddel..

Irány a fürdő rész! A szállodának komplex wellness részlege van, a régi, termál vizes rész bizony kicsit felújításra szorulna, de az úszó medence (nyáron kültéren is van) gyönyörű, és a gyerekmedence is tökéletes. A két termál medence befogadóképességével bizony gondok vannak nagyobb vendéglétszám esetén, az egyetlen, nagyon rossz műszaki és esztétikai állapotban levő szaunájáról ne is beszéljünk. Amikor közölték, hogy még pénzért sem létezik szauna lepedő, használjuk a törülközőt mind törülközésre mind a szaunába, azt naponta cseréli, azt hittük 2022-ben egy fürdő hotelben csak viccelnek, de nem, ez valóság…

A masszázs rész tökéletes, számos masszázst kínálnak, nagyon korrekt árakon, főleg ha csomagban rendeljük meg. Ezerről részletese lehet a weboldalon olvasni. Ezen a részen találjuk az edző termet is, maximálisan megfelel ettől a szállodától elvárható mértéknek.

Hatalmas piros pont a szállodának, hogy mindenhol számolnak a gyerekekkel, külön medence játékokkal a wellness részen, játszótér az udvaron, játékterem (mindenért keményen fizetni kell…) a legkisebbektől a nagyobbakig, külön asztal az étteremben, gyerek menü stb. Akát télen, akár nyáron érkezik ide a család, nem fog csalódni. Igaz kicsit nehezen összeegyeztethető szerintünk az amúgy jellemzően idősebb, gyógyulni vágyó vendégkörrel, de főleg nyáron nyílván felcserélődnek az arányok.

Amikor összegzést kell készítenünk, minden képen figyelembe kell vennünk, hogy Hajdúszoboszlón vagyunk, ami még szezonon kívül is „felkapott” turista üdülő város, ennek megfelelő árszintekkel. A gond ezen szálloda esetében nem ezzel van, amikor a pénztárcánkat nézzük, hanem hogy lépten nyomon azt érezzük, hogy ahol tudnak lenyúlnak, a „rejtett költségek” ezres pluszokat jelentenek naponta, és ha ezeket összeadjuk, akkor már egyáltalán nem biztos, hogy ár/érték arányban ezt a szállodát választaná az ember a hatalmas kínálatból. Maximálisan mellette szól a remek gasztronómia, a jó  és udvarias személyzet, a gyerekbarát és masszázs szolgáltatások, a tökéletes tisztaság, és végül is kb a három csillagos színvonalnak megfelelő szálloda. De a fürdő és wellness rész problémái, a mindenre kiterjedő lehúzás és utólagos rejtett költségek nem csak a közérzetünket rontja lépten nyomon, hanem minden megfizetése után (ha egyáltalán lehet mit…) olyan végösszeget eredményez, ami már nem felelne meg a színvonalnak és a szolgáltatásoknak.

Mindezek ellenére Hajdúszoboszlói viszonylatban érdemes számolni a hotellel, tudni kell mi vár ránk, mivel kell számolnunk, és ha az a lényeg, (már pedig annak kell, hogy legyen!!!), hogy jól érezzük magunkat, és ezért mindent megtegyünk, akkor jól tudunk kijönni az itt töltött időből! És nem utolsó szempont, hogy itt szinte mindig van hely, akkor is, ha már a többi hasonló kategóriájú szállodában a környéken nincs.

További információk: www.matyashotel.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »