Magyar sajt nyerte a világbajnokságot

Magyar sajt nyerte a világbajnokságot

A Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton sajtja kapta az aranyérmet Franciaországban.

Kedden zárult a sajtvilágbajnokság, azaz a Mondial du Fromage, amit ötödjére rendeztek meg a franciaországi Tours városában. A mintegy ötven országból érkező csaknem kétszáz kiállító összesen 952 sajtot nevezett, ezekből pedig 153 kapott bronz-, ezüst- vagy aranyérmet. Az esemény keretében zajlott a sajtok Bocuse D’Orja is, ahol tizenegy versenyző készített a nézők szeme előtt sajttálakat, sajtos ételeket – írja a Forbes.hu.

A Vászolyi Sajtmanufaktúra a 2019-es Nemzetek Sajtja verseny győzteseként kiérdemelte a Mondial du Fromage-on való indulást, és most a legnagyobb szakmai elismeréssel térhet haza: egyedüli magyar márkaként kapott aranyérmet a francia zsűritől.

A Balaton egy tehéntejből készült félkemény sajt, melyet az érlelés első két hetében naponta, két hónapos koráig minden második napon, aztán hetente kétszer kézzel forgatnak az érlelőben, és sós savóval mossák a kérgét.

A vászolyi sajtnak azóta komoly renoméja van, a Balaton sajt 2015 óta háromszor lett aranyérmes a Magyar Sajtmustrán.

A Vászolyi Sajtmanufaktúrát Reményik Kálmán alapította, aki a cégvezetést és a tanácsadást cserélte le 2014-ben a sajtkészítésre. 

Forrás: Turizmus Online

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »