Teszteltük a Corvinus éttermet Sopronban

Teszteltük a Corvinus éttermet Sopronban

A szép időt kihasználva sokat indulunk városnézésekre ország szerte, nincs ez másként Sopron esetében sem. Természetes dolog, hogy az ember a város, a műemlékek, látványosságok felkeresése mellet, a gasztronómiának is szeretne áldozni.

A csodálatosan felújított belvárosi, óvárosi sétánk közben a vendéglátó egységeket is figyelve elég szomorú képet alkottunk. Szűkös kínálat, a helyhez képest irreális árak, és kevés vendég a jellemző a legtöbb helyen. Van olyan borozó, mely az utóbbi időszakban a duplájára, komoly éttermi árakra módosította házias étlapját, a színvonalbeli különbség meg csak annyi, hogy kirakott pár padot és asztalt a lejárat mellé… De rengeteg a zárva tartó, bezárt, megszűnt étterem. 

Üdítő kivétel az alól a Városháza mellett, a Főtéren található Corvinus étterem, mely mindig is a város egyik meghatározó és kedvelt étterme volt. Igaz szerencsés elhelyezkedése, hatalmas terasza is segít megtalálni, de nem ez a döntő abban, hogy nyitástól zárásig szinte teltháza van, nem véletlenül.

A patinás, műemlék épületben levő étterem kínálatával inkább a városlátogató turistáknak és a helyi tőrzsvendégeknek akar megfelelni, a helyhez méltó színvonalon, viszont az étlapon szereplő ételek mindegyike friss, nagyon ízletes, bőséges és íncsiklandozóan tálalt az udvarias személyzet segítségével. A helyi specialitásból (Soproni  Poncichter babos sertés ragú lábaskában) nem, de a többi fogásból kérhető kisebb adag, mint ahogy a számos, frissen készült kíválló pizzák is több méretben rendelhetők.

Nagyon pozitív, hogy többféle helyi minőségi Soproni bor kóstolható reális áron az ételek mellé, mind ahogy a frissen csapolt Soproni sört is mérnek, ami bármennyire is furcsa, de sajnos nem annyira egyértelmű Sopronban. Az étteremhez különben egy igaz pince is tartozik.

Sokan a tökéletes elhelyezkedésű terasza miatt az étkezések között kávéházként, cukrászdaként használják, a rengeteg visszatérő vendég alátámasztja tesztünket, hogy ennek is maximálisan megfelelnek.

Mivel az ember turistáskodás közben nem a legdrágább helyeket keresi, ezt figyelembe vették az árképzésnél, és sok más vendéglátó egységgel összevetve elmondhatjuk, hogy a legjobb ár/érték arányú étterem, amely sem az elhelyezkedést, sem a hírnevet, sem a színvonalat nem építette bele az árba, ők a vendégek számára és elégedettségére építenek, aminek meg is van az eredménye.

Összességében csak ajánlani tudjuk városnéző túránk közben a Corvinus éttermet, bármilyen céllal keressük is fel!

További információ:  https://corvinusetterem.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »