Esztergomi éttermek, cukrászdák, kávézók

Esztergomi éttermek, cukrászdák, kávézók

Kis csapatunk ezúttal Esztergom városának kínálatának egy részét térképezte fel, vegyes érzelmekkel, de sok kellemes élménnyel! Hozzá kell tenni, hogy a város sajnos még mindig az egynapos, leginkább hajóval vagy busszal érkező csoportos kirándulások célpontja, fix programokkal, így nincsenek kellőképen felkészülve, főleg hétvégén a turistákra!

Nagy csalódás volt a híres Csülök csárda, ahol nem igazán érdekli a személyzetet a viszonylag magas ár mellett is próbálkozó vendég, ha nem foglalunk asztalt akkor sem engednek leülni egy gyors ebédre vagy vacsira sem, ha a következő foglalásig van másfél-két óra, hagy legyenek üresek asztalok. Többszöri próbálkozásra egyszer sem sikerült bejutni… Hasonló a helyzet a mellette levő étterembe is, hiszen aki nem jut be a Csülök csárdába az itt próbálkozik.

Szintén kellemetlen élményként kell elkönyvelni a város egyik hangulatos éttermét a Padlizsánt, ahol ugyan remek ajánlatokkal csábítgatják a vendégeket, de a kapualjban begyökerezett a tábla, mely szerint ma csak elvitelre van étel, mert rendezvény van. Többször próbálkoztunk szintén, rendezvények hűlt helye sem volt, de bemenni nem lehetett…

Pozitív élmény viszont a főúton, a hegyre vezető lépcsőnél levő Ragazzi kisétterem, remek ár/érték arányú, finom ételek vannak, udvarias kiszolgálással, és általában van hely is.

Szintén érdemes felkeresni az ország egyik „igazi” BBQ éttermét a piachoz vezető utcán! A Smoke and Smell BBQ –ban a tulajok a kinti tapasztalataikat hozták haza a berendezésekkel együtt, kategóriájában igen jó áron, igazi innyencségeket kóstolhatunk.

A városban különben kis gyorsbüfék egész sora várja a vendégeket, ezek közül érdemes megemlíteni a hangulatos startbüfét mely a csatorna felől is nyitva van, vagy a főúton levő giroszost. A drága éttermeket érdemes átgondolni, nem igazán van kereslet rájuk vagy csak borozgatni ülnek be az emberek… Mindezzel együtt nem ha több napot töltünk a városban és vallogatni szeretnénk, nem igazán a széles kínálat a jellemző, és akkor nem mondtunk nagyot…

A cukrászdák és kávézók már egy más kategória! A belváros tele van jobbnál jobb és hangulatos helyekkel, s bár sokan felkeresik ezeket, azért általában mindig találunk egy jó helyet magunknak.

A finom és filléres házi sütik óriási választékára vágyunk, akkor a Csülök csárdánál menjünk tovább a Kálvária hegy feljárójánál levő Kovács cukrászdáig, kicsit eldugott helyen van, de rendszeres vendégek leszünk….

Késő estig is nyitva tart a főér elején lévő Ettore cukrászda, ahol remek fagyi és kávékülönlegességek kóstolgatása a nap bármely szakában romantikus időtöltés.

Sajnos a Múzeum cukrászda nem az árakat emelte, hanem a mennyiséget és a minőséget csökkentette, ráadásul délutánra, estére „le is van rabolva”, megítélés kérdése, hogy mennyire szeretnénk ha törzshelyünk lenne…

A legromantikusabb cuki a csatorna partján van a strand hátsó bejáratánál, nem mindig lehet helyet kapni a kinti részen, érdemes próbálkozni.

Nem kell próbálkozni a volt Révnél, a híd lábánál levő két „bódés” büfénél, napozó ágyból nézhetjük a naplementét fillérekért mért sörrel, kávéval, fagyival a kezünkben, ki mit szeretne, de egy reggeli kávézás is élmény a Duna partján.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy érdemes e Párkányba átmenni enni inni. Nos a válasz egyértelműen nem, kivéve ha igazi csapolt szlovák sörre vágyunk. A euró árfolyama miatt végre a régi retrós időknek, semmi sem olcsóbb, sőt, mint Esztergomban… A fürdő egy máskérdés, de most nem ez a téma…

Természetesen rengeteg hely van még, de jelenlegi tesztünkbe ennyi fért bele, örömmel vesszük bárki személyes tapasztalatát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »