Bodó Judit a Borászok Borásza

Bodó Judit a Borászok Borásza

Június 4-én este, a díj „szülőhazájában”, Etyeken megtartott Borászok Borásza Díjátadót Dr. Nagy István, agrárminiszter nyitotta meg. A rendezvény keretein belül Bodó Juditot választották a tizenötödik Borászok Borászának, átadták a Borászok Barátja különdíjat és kihirdették, hogy ki nyerte a Jövő Borásza ösztöndíjat.

A Borászok Borászai azonban nem csak a „kollégák” teljesítményét díjazták, megválasztották a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is. A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját.

Erre a díjra is a Borászok Borászai jelöltek, szavazati joguk pedig szintén az ötveneknek volt. 2021-ben Bányai Gábor Botond lett a Borászok Barátja, aki egy jelképes pincekulcsot is kapott, szimbolizálandó, hogy a Borászok Barátjaként mindig szívesen látott vendég a borászoknál.

A díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány ötödször írta ki a Jövő Borásza Ösztöndíjat, amelyre borász hallgatók pályázhattak és a nyertes Takács Réka Emese többek között 1 000 000 forintot nyert külföldi szakmai gyakorlatra. Nyereményének lényege a tanulás és tapasztalatszerzés lehetősége az alábbi módokon:

  • a „Jövő Borásza” cím viselése egy évig
  • féléves külföldi szakmai gyakorlat bruttó 1 000 000,- Forintos anyagi támogatása
  • szüret valamely Borászok Borászánál vagy Borászok Borásza jelöltnél
  • tiszteletjegy a Borjog és Bormarketing Konferenciára
  • meghívó a Borászok Borásza gálára az ünnepélyes eredményhirdetésre

A következő kiírás már elérhető a Borászok Borásza honlapján, amely alapján – a hagyományok szerint – november 15-ig lehet pályázni a Jövő Borásza Ösztöndíjért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »