Mától oltási igazolással is beutazhatunk Spanyolországba

Mától oltási igazolással is beutazhatunk Spanyolországba

Június 7-től oltási igazolással, karanténkötelezettség nélkül is be lehet lépni Spanyolországba. A hatóságok minden, az Európai Gyógyszerügynökség, illetve a WHO által jóváhagyott vakcinát elfogadnak, erről azonban idegen nyelvű igazolást kérnek.

A belépéshez elfogadott vakcinák körébe tartozik a Pfizer-BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen, valamint a kínai Sinopharm is.

A bevezetett könnyítések után a Kanári-szigeteken szállodában megszállni EMA-oltás igazolásával, betegségigazolással, vagy negatív antigén teszt birtokában lehet 

Az oltási igazolásnak angol vagy spanyol nyelven kell készülnie, amelyen tisztán olvasható a teljes oltási rend, a beadott vakcina típusa, a felvett oltások száma és az adagok beadásának dátuma. Az igazolást az oltóorvos állítja ki és hitelesíti az oltásnál kapott, magyar nyelvű igazolása alapján, tehát nem kell hiteles fordítást készíttetni – hangsúlyozza a Via Sale. Az igazolás az oltások beadása után, visszamenőleg is igényelhető a háziorvosnál, illetve az oltóközpontban. Az angol nyelvű igazolást innen lehet letölteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »