Vallettából Gozóra 45 perces lesz az út az új gyorskompokkal

Vallettából Gozóra 45 perces lesz az út az új gyorskompokkal

Két hajótársaság is kompjáratot indít június 1-jtől Málta és Gozo között, így hamarosan gyorsjárat köti össze Vallettát a gozói Mġarr kikötővel. A járatok kora reggeltől késő estig, megközelítőleg óránként indulnak mindkét irányba, ezzel is csökkentve a sziget közúti terhelését.

A járatok indulása ráadásul a gozói ingázók életét is megkönnyíti és nem utolsósorban az esti szórakozási lehetőségek bővülését is jelenti mindkét szigeten.

Az út minden esetben kb. 45 perces lesz és a járatok kizárólag utasokat szállítanak. Bicikli, e-roller és e-bike is szállítható lesz, de ezek száma járatonként maximált, ellenben motor és más gépjármű szállítására nem lesz lehetőség. A járatokon korlátozott számban kisállatokat is lehet majd szállítani

A két társaság közül az egyik a Virtu Ferries Gozo (virtugozo.com), amely korábban a Málta-Szicília útvonalon használt gyors hajóját állítja üzembe az új útvonalon.Hétközben reggelente Mġarrból  és Vallettából is egyaránt 6.15-kor indul az első járatuk. Az esti utolsó járat Gozóról 21.15-kor indul és 22.00-ra ér a fővárosba, ahonnan az utolsó járat Gozo felé 22.15-kor indul.

Péntekenként Gozóról 23.15-kor is lesz egy járat, ami éjfélre ér Vallettába és onnan 00.15-kor indul vissza Gozo felé.

Hétvégente és ünnepnapokon mind Vallettából, mind a gozoi Mġarr-ból 7:15-kor indul az első járat, míg az utolsó Gozóról 23:15-kor és Vallettából 00:15-kor.

A Virtu Ferries alapára a felnőtteknek 12 euró, míg a 4-10 éves korosztálynak 6 euró a retúr jegyért.

A másik hajótársaság a Gozo Fast Ferry (gozofastferry.com). Ők hétközben reggelente Mġarrból 05.45-kor indulnak először, 6.30-ra érnek Vallettába és 6.45-kor indulnak vissza a fővárosból. Az esti utolsó járat Gozóról 23.45-kor indul és 00.30-ra ér Vallettába, ahonnan az utolsó járat Gozo felé 00.45-kor indul.

Hétvégén és ünnepnapokon az első járat Gozóról 06.45-kor, Vallettából pedig 07:30-kor indul. Az utolsó járat Gozóról Vallettába 23.45-kor és vissza pedig 00:45-kor indul.

A Gozo Fast Ferry jegyárai valamivel olcsóbbak amennyiben előre, saját appjukon keresztül foglalunk. Így a felnőttek 9,99 euróért, a 4-10 évesek pedig 5,99 euróért utazhatnak oda-vissza. A helyszínen, last minute áron 12 euró és 6 euró a retúrjegy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »