Igazi „Palotai” pihenést próbáltunk

Igazi „Palotai” pihenést próbáltunk

Nem régiben érintőlegesen bemutattuk egy zöld konferencia kapcsán az ország talán legszebb fekvésű, és kétségtelenül egy „átlagember” számára is elérhető legfenségesebb szállodáját, a Palota Szállót a festői Lillafüreden. Most visszatértünk egy alapos, részletes tesztre, ami további kellemes meglepetések sorozatát eredményezte, melyet most megosztunk.

A közel 100 évvel ezelőtt, a Mátyás korabeli paloták hangulatát idéző stílusban épült igazi Palota az elmúlt években teljes körű felújításon esett át, ahol mesterien ötvözték a minden részletében helyreállított régi elemeket, egy modern, elegáns szálloda minden elvárásával.

Igazából a minden kényelemmel felszerelt szobákról, a példás tisztaságról, az udvarias, és szalmailag maximálisan felkészült személyzetről, s egyáltalán, az egész szálloda magas színvonaláról előző cikkünkben beszámoltunk, így most nézzük meg azokat a szolgáltatásokat, melyekre nem került sor.

Bár jön a nyár és vele a napos, meleg idő, de akkor is ki kell emelni a minden igényt kielégítő, óriási wellness részleget, ahol az udvaron megszüntetett hajdani úszómedence beltéri „pótlása” is található.

Az alsó részben kialakított hatalmas területen több szauna, infra szauna, gőzkabin, sókamra, számtalan pihenőhely, gyermekmedence is helyet kapott, sőt, van egy külön udvari szauna is, külön merülő medencével.

A kényeztetésre váró vendégeket egy hatalmas, tucatnyi különböző élményelemekkel felszerelt, meleg vizes hangulatos medence várja, mely méretéből adódóan messzemenően kiszolgálja a vendégeket.

Itt kell megemlítenünk, hogy a wellness komplexum, és a hozzá kapcsolódó masszás és egyéb szolgáltatás, külsős, nem szállóvendégek részére is igénybe vehető!

A wellness rész mellett találjuk a komoly és minőségi gépekkel felszerelt, a szálloda befogadóképességének elegendő helyet biztosító fitnesztermet is, mely szintén a vendégek rendelkezésére áll.

Az alaksorban találjuk a játéktermet is, ahol csak az nem találja meg a neki való szórakozási lehetőséget, aki nem is igényli. Esténként, vagy ha rossz idő van, tökéletes időtöltés, ha már kiwellnesseztük magunkat.

De menjünk ki a felszínre, amit akár wellnessből is megtehetünk, hiszen a napozó rész a medencetér felett található.

Egy mesevilágba érünk, a hatalmas, példásan karbantartott parkban egyszerre vannak jelen az ősi fák, a frissen ültetett növények, bokrok, sziklakertek, a hangulatos kerti tó, és az óriási zöld felületek, melyeken sétányok vezetnek.

A kerti szaletliktől kezdve a függő foteleken át a számtalan napozó ágyig és kerti padokig minden megtalálható, ami nem csak nappal nyújt óriási élményt és kikapcsolódást, hanem a finom vacsora után is, a városi ember számára elképesztően gyönyörű csillagos ég alatt.

Óriás sakk, tollas pályák, árnyékos kávézó terasz az „U” alakú kastélyszárnyak szélvédett ölelésében szintén a felhőtlen kikapcsolódás lehetőségét teremtik meg a kristálytiszta hegyi levegőben.

És hát a gasztronómia! Előző alkalommal arra gondoltunk, a színvonalas konferencia miatt volt ennyire emelt szintű a reggeli és a vacsora, mely természetesen a nagyon korrekt szobaárban benne van, ahogy minden egyéb szolgáltatás is.

De nem! Mind a reggeli, mind a vacsora svédasztalos rendszerű kínálata gyakorlatilag végigkóstolhatatlan, még ha csak egy-egy falatot veszünk is ki. A remek séf és csapatának köszönhetően a kulináris élmény garantált, minden alapanyag minőségi, környékbeli termelőktől, erdőből, környező mezőkről való.

A kínálat sem hétköznapi, messze egy bisztró konyha színvonalán van, a kacsacombtól kezdve a vadhúsokon és lazacon át akár a borjú és marha ételek széles kínálatáig terjed, mesterien elkészítve, ezeket meg kell kóstolni, leírni nem is kísérletezünk.

A reggeli is fenséges, szintén egészséges, házi termékekkel teli asztalok várnak ránk, de a meleg ételek széles választékát sem lehet végigkóstolni. És mindehhez nem elég az elegáns, kastély háttér, még élő gitárzene is növeli a hangulatot.

A szálloda fekvéséből adódóan számtalan kirándulási, szórakozási, és egyéb időtöltési lehetőség vár a vendégekre, de mivel pont ezek száma túl sok ahhoz, hogy itt kezdjük felsorolni, egy következő anyagban mutatjuk be.

Viszont addig is csak javasolni tudjuk, akinek lehetősége van, keresse fel a szállodát, és kezdje saját maga is kipróbálni, élvezni azokat a szolgáltatásokat, melyeket nekünk is volt alkalmunk kipróbálni, csak javasolni tudjuk!

És ismét meg kell említenünk az örök fontos kérdést is, nevezetesen hogy ehhez a főúri kényelemhez, szolgáltatásokhoz, a remek ételekhez még a főszezonban is igen korrekt, messze a színvonal alatti árakon jutunk hozzá, nem hogy a 4, de még sok 3 csillagos, a Palota szállóhoz még csak nem is hasonlítható szállodáért is mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni.

Csak bíztatni tudunk ismét mindenkit, fedezze fel a Palota Szálló, és mesés természeti környezetének értékeit, garantáltan nem fog csalódni!

További információ: www.hotelpalota.hu  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »