Magyar sör tarolt Csehországban

Magyar sör tarolt Csehországban

A székesfehérvári hübris sörfőzde már tavaly is érmet zsebelt be a Pivní pečeť , avagy Arany Sörpecsét cseh sörversenyen, de idén feltette a pontot is az i-re: alap szortimentjének egyik zászlóshajója, a sür aranyérmet szerzett a cseheknél. Ezt az elismerést eddig még soha nem kapta meg magyar főzde lágere.

Önmagában az is ritka, hogy ezt a kategóriát nem egy cseh sör nyeri meg, így bátran ki lehet jelenteni, hogy a lehető legmagasabb díjat hozta haza Csehországból a hübris világos söre, a sür, ami által idén egy nemzetközi aranyérmes lágerrel is gazdagodhatott a magyar sörkultúra.

Az Arany Sörpecsét versenyre 1990 óta minden évben a világ számos országából érkeznek nevezések, több száz sörgyár száll versenybe, 42 különböző kategóriában.

Az aranyérmet kiérdemlő sür a hübris legklasszikusabbja, pilseni recept alapján készülő sör, amelynek esetében rengeteget kísérleteztek, hogy olyat hozzanak létre, amivel ők maguk is maximálisan elégedettek lehetnek. A székesfehérvári főzde a sör megalkotásakor nem kevesebbszer, mint tízszer futott neki a próbafőzésnek, mire megtalálta a tökéletes receptet.

Az Arany Sörpecsét megmérettetést évről évre egyre jelentősebb nemzetközi érdeklődés kíséri, és az is megfigyelhető, hogy a kisebb főzdék egyre több alkalommal érnek el jobb helyezést, mint a multik termékei. A hübris már tavaly is érmet zsebelhetett be mülna, avagy málnás söre ízvilágáért, az idei év pedig meghozta nekik az eddigi legrangosabb elismerést.

A sőr számára a legnagyobb bók éppen az, hogy a kifejezetten pils kategóriában erős nemzet ítélte oda neki az arany minősítést. A pilsner a világ egyik legnépszerűbb sörstílusa, nem véletlenül. A világos, frissítő ízvilága mindenki számára vonzó, legyen szó kezdő vagy tapasztalt sörfogyasztóról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »