A „Gastour” Konferencián jártunk

A „Gastour” Konferencián jártunk

Egymást érik a különféle rendezvények, konferenciák a gasztronómia vendéglátás és a turizmus témakörében, azonban a héten egy igazi kuriózumra leltünk Miskolcon. A Bükki Kör és a Green Destinations magyarországi, romániai és szlovákiai képviseletét ellátó Innotime Hungary kft szervezésében, először került megrendezésre ez a különleges nemzetközi konferencia. De mitől volt ez ennyire egyedi?

Nos, azt hogy a környezetünk védelmének fontossága szempontjából mennyire a 24. órában vagyunk, ezt senkinek sem kell már kiemelni. Az egyik legnagyobb „lábnyomot” egyértelműen a turizmus és vendéglátás hagyja maga után, így szinte már kötelező tendencia világszerte, hogy a szereplők igyekezzenek a lehető legtöbb újítást, módosítást bevezetni annak érdekében, hogy ez csökkenthető legyen.

A város tavaly benne volt világszerte rendezett Green Destinations TOP100 fenntartható Turisztikai desztinációja győztesei között a megújult Avas Hegy újraértelmezésének kezdeményezése miatt. Pécs és Budapest mellett pedig Miskolcot is beválasztották a 100 európai város közé, amelyek részt vehetnek abban a kezdeményezésben, amelynek az a célja, hogy 2030-ig klíma semleges és intelligens városokká váljanak.

Ennek óriási turisztikai, és egyben „lélektani” jelentősége van, hiszen itt nem egyébről van szó, mint a városra az elmúlt évtizedekben ráragadt „szürke iparváros” jelző lecserélése, egy zöld, élhető, kellemes város képére, ahova nagyon is érdemes turistaként is ellátogatni.

A konferencia körüljárta gyakorlatilag a teljes témakörét annak, hogy egyes attrakciók, szállodák, éttermek, szolgáltatók, önkormányzatok, civil szervezetek vagy éppen ezen a területen tevékenykedő vállalkozók, magánemberek miként tudnak tenni tevékenységük „zöldítése” érdekében. Erre vannak nagyon jó nemzetközi sztenderdek, melyek az Innotime Hungary kft-n keresztül elérhetőek, sőt bizonyos elvárások teljesítése esetén olyan bárhol használható, nemzetközileg elismert, és egyre több turista által keresett logót kapnak, mely egyértelműen hatalmas segítséget jelent az értékesítésben is, túl azon, hogy a legtöbb változtatás eleve költségmegtakarítást is eredményez.

A tanácskozáson több helyi példát is bemutattak, illetve felkerestünk olyan helyszíneket, ahol már ezen az úton komoly lépéseket tettek, sőt ételkínálat reformjában is az ország élvonalában járnak újítás tekintetében.

Több hazai és nemzetközi példa is bemutatásra került, és azok a lehetőségek, melyek többsége könnyűszerrel, kis energia és költség ráfordítással is megléphetőek.

A rendezvénynek helyszínt adó Lillafüredi Palota Szálló maga is remek példa ezekre a lehetőségekre, ahogy a városban, a kisvasút végállomásánál levő „Végállomás” Bistro és Wine is, ahol különleges vacsora keretein belül mutatták be, hogy lehet minőségi ételsort összeállítani ebben a témában.

Szintén egyedi példa, hogy nem egyszerűen csak megpróbálunk a lehető legszűkebb környezetünkből élelmiszereket, alapanyagokat beszerezni, hanem egész egyszerűen kimegyünk az erdőbe, a természetbe, és onnan begyűjtjük. Nem is gondolnánk, hogy az ingyen rendelkezésünkre álló csodák mennyivel értékesebbek összetevőkben, mint a világon átutazó, kétes eredetű és állagú megfelelőik. Ebben segítségünkre lehet az „Ehető erdő” című könyv, melyet csak ajánlani tudunk mindenkinek.

Sajnos nálunk van még bőven mit tenni ebben a kérdésben, de el kell indulni az úton, mert nincs más lehetőségünk. Aki nem teszi meg időben, olyan lemaradásban lesz, amit később nagyon nehéz lesz behozni. Ebben segít minden érdeklődőnek az Innotime Hungary kft, és a Bükki Kőr tagjai is szívesen megismertetnek mindenkit elért eredményeikkel. Keressük fel Miskolc és környékét, járjuk be a fantasztikus megújuláson áteső Avast, és aki érdekelt az ilyen lehetőségekben, keresse az Innotime Hungary felkészült szakembereit segítségért! Nincs, nem lesz más út….

További információ: www.innotime-hungary.com és a https://www.facebook.com/p/B%C3%9CKKI-K%C3%96R-100091221798768

www.hotelpalota.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »