Nem is olyan egészséges a narancslé, mint hittük

Nem is olyan egészséges a narancslé, mint hittük

A narancslé, bár a reggeli és napi rutinok fontos része, egyre több kérdést vet fel egészségügyi szempontból. A népszerű ital C-vitaminban, káliumban és folsavban gazdag, azonban magas cukor- és citromsavtartalma miatt egyre többen kérdőjelezik meg egészséges jellegét.

A Huffpost beszámolója szerint táplálkozási szakértők szerint a mértékletes fogyasztás kulcsfontosságú, mivel túlzott mennyiségben negatív hatásai lehetnek az italnak. Heidi McIndoo, regisztrált dietetikus szerint a narancslé alapvető tápanyagokat biztosít ugyan, de a túlzott fogyasztása nem javasolt. A sok természetes cukor hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz és a vércukorszint emelkedéséhez.

A narancslé fogyasztása hosszú távon akadályozhatja az egészséges testsúly megtartását – mondja Rich Taylor-Wellington, fitnesz teljesítményedző. A narancslé hiánya a gyümölcs rostjainak könnyű túlfogyasztásához vezethet, ami további problémákat okozhat.

Fogorvosok is figyelmeztetnek a narancslé savtartalmának káros hatásaira a fogakra. Elizabeth V. Simpson fogorvos hangsúlyozza, hogy a narancslé savtartalma károsíthatja a fogzománcot.

Az egészségügyi szakértők egyetértenek abban, hogy a legjobb módja a narancslé fogyasztásának az lehet, ha inkább magát a gyümölcsöt fogyasztjuk. Így kihasználhatjuk a gyümölcs rosttartalmának pozitív hatásait úgy, hogy kevesebb kalóriát viszünk be. Ha mégis narancslevet fogyasztunk, fontos a mértékletesség és a fogak védelme érdekében a szívószál használata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »