Idén háromszor is körbekóstolhatjuk Siófokot

Idén háromszor is körbekóstolhatjuk Siófokot

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is bemutatkozik a GasztroFok Siófokon, sőt nemcsak egy, hanem három alkalommal is várják a szolgáltatók az érdeklődőket.

Tavaly ősszel indult útnak Siófokon a GasztroFok elnevezésű kulináris összefogás, amely a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát hivatott bemutatni. A helyi termelőket is bevonó esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük nyílik „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig.

A városvezetés célja a kezdeményezés elindításával az volt, hogy erősítse az „egész éves Balaton” szemléletet, valamint, hogy Siófok felkerüljön a régió gasztrotérképére.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén már három alkalommal – április 12-14-én, szeptember 13-15-én és november 8-10-én – is megrendezésre kerül az esemény.

Az áprilisi GasztroFok tavasz, a szeptemberi GasztroFok nyárutó és a novemberi GasztroFok ősz a különböző évszakok speciális kínálatát hivatott felvonultatni.

A nyomtatott és online formában is elérhető GasztroFok térképről kiderül, hogy több mint 20 szolgáltató és rendezvényhelyszín várja az ínyenc falatokra vágyókat.

A három hétvége alatt érdemes minél több helyszínre ellátogatni, megismerkedni a vendéglátóhelyek által kínált ízvilággal és élni az adott alkalom kedvezményes ajánlataival.

A kínálatban megtalálhatók helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is. A teljes kínálat hamarosan elérhető lesz a Siofokguide Facebook-oldalán a Gasztrofok események alatt, a város honlapján és a Tourinform irodában.

Ha Siófok járunk kihagyhatatlan felkeresni a főtéren levő Bella Italia olasz éttermek, mely hangulatos teraszáról messziről felismerhető. Több alkalommal teszteltük, messze a legjobb ár/érték arányú hely a városban és a környéken, csak ajánlani tudjuk! További információ: www.bellaitaliasiofok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »