Óriási magyar siker a Fagylalt Világbajnokságon

Óriási magyar siker a Fagylalt Világbajnokságon

Az Európa-bajnoki bronzérem után a Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat világbajnoki bronzérmet szerzett az olaszországi Riminiben zajló 10. jubileumi Gelato World Cup-on.

A tavaly megnyert Európa-bajnoki bronzérem biztosította a továbbjutást a világbajnoki döntőbe, ahol újabb szenzációs sikert ért el a magyar csapat.

A második helyen Dél-Korea csapata végzett, míg az arany érmet a címvédő Olaszország szerezte meg ismét 

A magyar csapat produkciójának tematikája az Alice Csodaországban volt, minden versenyfeladat a meseregény témájához illeszkedett.A négynapos megmérettetésen dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy „meglepetés” alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett készítenie a csapatoknak, a választott tematikájukhoz illeszkedően.

A Gelato World Cup-ot 2003 óta, kétévente rendezik meg. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat szakmai fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb fagylalt trendeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »