Az elsők között szerezte meg a gyógyhely védjegyet Gyula városa

Az elsők között szerezte meg a gyógyhely védjegyet Gyula városa

Gyula valójában már négy évtizede, 1984 óta a hazai, minősített gyógyhelyek körébe tartozik, így amikor megnyílt a lehetőség, egyértelmű volt, hogy a település a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület által elismert gyógyhely védjegy megszerzésére is az elsők között kíván pályázni. A minősítő tanúsítvány ünnepélyes átadására – amelyet Gyula mellett Sárvár, Hévíz és Hajdúszoboszló szerzett meg az első körben – a Magyar Fürdőszövetség őszi, Bükfürdőn megrendezett közgyűlésén került sor november 7-én.

A Magyarország kincsei – Gyógyhely védjegy közvetlen előzményének a 2022 januárjában bevezetett kötelező szálláshelyi minősítés tekinthető, kiérdemléséhez viszont jóval többre volt szükség magas minőségű szolgáltatásoknál. A gyógyhely sokkal több mint gyógyfürdő, nem elég hozzá a termálvíz, szükség van szakavatott kezekre is, amelyek a vízben rejlő gyógyító erőt igazán irányítani tudják. Ennek megfelelően a szakemberek az audit során nem csupán a természetes gyógytényező – Gyula esetében a gyógyvíz – meglétét vették figyelembe, fontos szempont volt a testi-lelki felüdüléshez szükséges tiszta levegőjű, nyugodt és csendes környezet, a rendelkezésre álló infrastruktúra minősége, a szolgáltatások választéka és hozzáférhetősége is.

Gyula – köszönhetően az M44-es hamarosan befejeződő kivitelezésének – könnyen és kényelmesen elérhető úti cél. Csodás parkjai, hangulatos belvárosa, felújított műemlékei, tiszta, rendezett és karbantartott közterületei, jól képzett szakemberei, biztonságos és akadálymentes közlekedése is méltóvá teszik a gyógyhelyi címre. A település igazán egyedi, vendégszeretetéről ismert kisváros, amely egész évben bőséges élmény- és programkínálattal várja vendégeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »