A Debreceni Adventi vásáron jártunk

Elérkezett az Advent időszaka, sorra nyílnak, nyitottak a hangulatosabbnál hangulatosabb vásárok ország szerte. Nádudvaron és Debrecenben tett kirándulásunk részeként, megnéztük esti fényében a Debreceni Adventi vásárt, melyet csak ajánlani tudunk, ha a városban vagy környékén járunk!

A Cívis város nem csak „általában véve” hazánk egyik legnagyobb települése, hanem az Adventi vásárát tekintve is a legnagyobb közé tartozik.  Nem csupán a Nagytemplom előtti teret töltik be a hangulatos, ízléses, ünnepi fényben pompázó házacskák, hanem a környező sétáló utcák minden felhasználható területét, így nem zavaró a nagyobb tömeg sem, és a kínálat is hatalmas.

Becsületére legyen mondva a szervezőknek, végigjártuk a házikókat, csakis minőségi, az ünnepekhez méltó, ajándékozni való termékeket kínáló árusokat találtunk, és a gasztronómiai ajánlat is szinte teljes egészében az Adventi ünnepkörhöz kapcsolódik.

Sokakat rettentenek meg bizonyos karácsonyi vásárokon, az enyhén szólva is elszállt árak, kíváncsiak voltunk, ez miként jelenik meg Debrecenben. Az eredmény örvendetes, a nagyjából egységes árak messze beleférnek a korrekt, bárki által megfizethető kategóriába. Két deci, tucatnyi féle ízesítésű forralt bor 800 ft, a legdrágább lángos is alig éri el a 2000 forintot, ahogy a kürtős kalács sem, hogy csak a leginkább ilyenkor keresett finomságokról beszéljünk.

Persze azért lehetőleg ne a beülős „Hütte jellegű” jellegű helyekre koncentráljunk, itt egy pohár sör árából végigborozzuk a vásárt, hanem a hangulatos, az ünnepkörhöz alkalmazkodó, gyönyörű kis házikókat válasszuk, annál is inkább, mert az igazi Adventi vásári hangulatot ezek jelentik.

Mivel többen voltunk, így alkalmunk volt minőségi tesztet is végezni, mivel sajnos bizonyos vásárok esetében ezzel is komoly gondok voltak, vannak. Az eredmény itt is pozitív, minden frissen készült, nem spóroltak ki belőle semmit, minden nagyon finom volt, olyan amilyent elvár az ember ezektől.

Sajnos ottlétünkkor semmiféle köztéri karácsonyi díszkivilágítás nem működött, bár így sokkal „intenzívebb” volt a karácsonyi vásári hangulat, hiszen a sok kis házikó ezernyi fényben pompázott, és sokkal jobban visszaadta azt az érzést, amit az ünnepkörtől várunk. Gondoljuk ez csak egyedi eset lehetett, hiszen minden fel van szerelve karácsonyi égősorokkal, világító díszekkel, és egy hatalmas fenyőfa is díszeleg a Nagytemplom előtti téren.

Mindenképen hosszabb időt szánjuk az Adventi vásár bejárására, hiszen részben hatalmas terület fekszik, beleértve a környező utcákat is, illetve annyi finomság, és annyi szép ajándéktárgy kínálja magát a hangulatos fényben pompázó kis házikókban, hogy nem szabad végigrohanni köztük.

És természetesen ahhoz, hogy a gasztronómia élvezetnek is hódolni tudjunk, beleértve az Adventi időszak kihagyhatatlan forralt borait és puncs-ait , szállásra is van szükségünk, ehhez remek ajánlat, a kitűnő elhelyezkedésű, a vásári hangulat után egyedi kültéri wellnesst is nyújtó Inter Hotelt ajánljuk, melyet magunk is kipróbáltunk.

Persze ez a cikkünk csak egy kis figyelemfelhívó anyag volt, annyi élmény vár minket akár a karácsonyi vásáron, akár magában a Cívis városban, hogy inkább azt ajánljuk, keressük fel, és töltsünk el itt egy emlékezetes Adventi hétvégét!

További információ: www.visitdebrecen.com  www.interhotel.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »