Toscán hangulat Badacsonyban

Toscán hangulat Badacsonyban

Itt a szüret, a szüreti rendezvények, programok ideje, nincs ez másként a Badacsonyi borvidéken sem. Korábbi írásainkban bemutattuk a lehetőségeket, több alkalommal a legjobb választásnak bizonyuló Hotel Bonvinot, mint szálláslehetőséget is, most nézzünk egy olyan pincét is, melyet bármikor tudunk ajánlani mindenkinek Badacsonyi tartózkodásakor.

Ha a Bonvinoban szállunk meg, elve a csomag része egy voucher, mellyel részt vehetünk egy 3 tételes, válaszható borkóstolón a borvidék egyik legismertebb borászatánál, a Fata pincészetben, mely a híres Római út mellet fekszik.

Ha egy mód van rá, legalább egyik irányba gyalog menjünk, az elénk táruló panoráma megéri a fáradságot. Az egyik oldalról a Balatonra látunk rá, mivel hegyoldalba visz utunk, a másim oldalról pedig a borvidék jelképének számító, jellegzetes Badacsony hegye kíséri utunkat, oldalában ültetvényekkel, présházakkal.

A szépen kiépített, szállással és étteremmel is rendelkező borászatot könnyen megtaláljuk, de az igazi hangulatot maga a pince jelenti, melynek festői környezet egyből feltűnik, ha az udvarra lépünk.

Az ajtón belépve semmiképp ne hagyjuk ki magának a pincének megtekintését, bár a kóstolás már nem a hordók és a palackok között van, de a látvány megéri a betekintést.

Használjuk ki a jó időt, és telepedjünk le inkább a kis teraszán, mely egyértelműen egy tenyérnyi Toscana Badacsonyban! A romantikus kis kert hátterét a növények között maga a Badacsonyi hegy adja azzal a látképpel, amit utunk sár is tapasztaltunk.

Természetesen nem csupán a szállodai borkóstolón vehetünk részt, sőt, ha nem a szálloda vendégei vagyunk, akkor is ugyan úgy betérhetünk! Van több tételes tesztelési lehetőség is, de akár egyetlen pohárra is betérhetünk, ha csak a festői hangulatot szeretnénk egy remek bor kíséretében átélni.

Ha Badacsonyban járunk, semmiképpen ne hagyjuk ki ezt a remek borokat kínáló, mesés hangulatú pincét, amit minden formában csak ajánlani tudunk, ami sajnos nem minden kortyolásra alkalmas hely esetében igaz a településen.

További információ:  www.fatabadacsony.hu   www.hotelbonvino.hu

Cikk és fotó: Susánszki Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »