Egy jó koktél Szigligeten?

Egy jó koktél Szigligeten?

Ugyan a „Balatoni nyár” lassan véget ér, de Badacsonyi régióban most indul csak a kora őszi szezon a szüretekkel, mulatságokkal. Ha a régióba utazunk, ne elégedjünk meg a szőlő levének kóstolásával, mert van egy remek hely Szigligeten, amit fel kell keresni egy jó koktélra, ha másért nem, a „változatosság kedvéért” a borok mellé.

Szigliget amúgy is kihagyhatatlan programpont, ha a régióban járunk, híres, szépen rendbe hozott, rengeteg programot kínáló várát, a festői környezetben elhelyezkedő „Óvárat, a hangulatos utcákat, kikötőjét mindenképpen fel kell keresni. És ha már gyönyörködünk a kikötőnél a Balaton képében, háttérben a Badacsony hegyével, nem is vezethet az utunk máshova, mint a mólóhoz vezető bejáratánál fekvő Mércébe!

A kikötőben régóta üzemelő, messze földön híres étterem tulajdonosai alapították ezt a hangulatos kis tulajdonképpeni teraszt, ahol a finomabbnál finomabb italok kavalkádja várja a szomjas betérőt. Itt aztán mindenki megtalálja a több száz italból, elképesztő féle mennyiségben elkészíthető koktélok közül, ami a számára a legjobb!

Szakértő segítséget kérhetünk, akár a saját szájízükre szabva készítik el a remek és pompázatos kinézetű italokat. Már optikailag is fenséges látvány a millió szín kavalkádban pompázó ital, és az ízek! A kínálatra jellemző, csak GIN-ből több mint 80 féle van…

De nem kell aggódnunk, hogy a sok finom ital a fejünkbe szál! Részben mert alkoholmentes koktélok elképesztő mennyisége is rendelkezésre áll, részben pedig azért, mert eredeti olasz kemencében, eredeti alapanyagokból készült pizzákat ehetünk a finom italok mellé. Olyan szinten eredeti olasz a pizzájuk, hogy magát a tésztát elvitelre is árulják, amiből otthon is elkészthetjük a mediterrán finomságot.

Nem csak a napsütésben érdemes ellátogatnunk a hangulatosan, minden részében más életérzést biztosító fedett teraszos bárba, hanem a naplemente után is egyedi hangulatot kölcsönöz a helynek a romantikus megvilágítás, és a többféle elrendezés, melyek közül hangulatunktól függően választhatunk.

Ha a térségben járunk, a nap bármely szakában érdemes ide ellátogatni, és attól sem kell félnünk, hogy itt hagyjuk a fizetésünket, meglepő módon messze az ilyen helyektől elvárt árszínvonal alatt fogyaszthatunk a Mércében Szigligeten!

További információ:  www.merceszigliget.hu   https://www.facebook.com/merceszigliget

Ha a környékre látogat, szüksége lesz szállásra, ehhez az általunk is több alkalommal tesztelt, minden szempontból legjobb ár/érték arányú, wellness szolgáltatásokat is nyújtó Bonvino Hotelt ajánljuk! www.hotelbonvino.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »