Íme Magyarország legjobb rántott húsos helyei

Íme Magyarország legjobb rántott húsos helyei

A fogás, mely sosem megy ki a divatból
Íme Magyarország legjobb rántott húsos helyei

Egy jó rántott hús sose rossz. A magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb
népszerűségnek örvend és mára már a hétköznapokban is kiemelt szerepet kap – egyszerűen nem
tud kimenni a divatból. Hagyományőrző, de ugyanakkor állandó megújulásra is képes, hiszen az
alapanyagok változatossága, a bunda ízesítése és a töltött verziók sokszínűsége mind-mind új
dimenziót nyit meg ennél a közkedvelt fogásnál. A jó rántott hús bundája ropogós, a hús a prézli
alatt szaftos és puha, mint a vaj. Az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idén is felkutatta
azokat az éttermeket, ahol mennyei, roppanós bundába zárták a húsokat és kiválogatott közülük
10+1 helyet, ahol a legjobb rántott húst készítik az országban.
TOP 10+1 RÁNTOTT HÚS az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz szerint

  1. MoszkvaTér Bisztró (KIJEVI CSIRKEMELL)
  2. Anyukám Mondta
  3. Buja Disznó(K)
  4. Déryné
  5. Hableány
  6. Kistücsök Room&Food
  7. Kollázs Brasserie&Bar
  8. Rosenstein Vendéglő
  9. Sauska 48
  10. Spago by Wolfgang Puck
    +1. STAND25 (CORDON BLEU)
    Az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz jellemzése az éttermekről:
    MoszkvaTér Bisztró
    A nívós fine dining étterem, az Arany Kaviár tulajdonosainak, Nyíri Szásának és Molnár Attilának
    könnyed felfogású orosz konyhára épített, nagyon szerethető bisztróétterme a MoszkvaTér.
    Az étterem a Hold utcai piacon debütált, majd a piac bezárását követően, 2022-ben Budán nyitott
    újra. Az új helyszín igazán igényes berendezésű, casual hangulatot árasztó, szerethető enteriőrt
    kapott. A konyha koncepciója (szerencsére) nem változott, az igazi, klasszikus értelemben vett
    orosz népi konyha magas színvonalon történő bemutatása megmaradt, mint alapküldetés. Az
    étterem kínálatából külön kiemelésre érdemes a klasszikus kijevi csirkemell, a hússal töltött piráski
    és a marha sztroganoff.
    Anyukám Mondta
    Az ikonikus Anyukám Mondta mára az egyik legismertebb minőségi gondolkodású vidéki étterem
    Magyarországon. A Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérpár gourmet bistro stílusjegyeket
    mutató olasz-magyar éttermét lehetetlen az ismert kategóriákba sorolni. Az étterem és az „encsi
    olaszok sztori”, a magas minőségű alapanyagok fétise, a perfekcionista konyhai filozófia, a helyhez
    és a történetükhöz igazított étlap összeállítása, az ételek – a szó nemes értelemben vett –
    egyszerűsége, a kevesebb néha több filozófia jó arányérzékkel megfogott értelmezése együttesen
    jelentik az Anyukám Mondtát. Az étlap eklektikus kínálatát a tradicionális, de kortárs módon
    értelmezett olasz és magyar ételek alkotják.

Buja Disznó(K)
A legendás séf, Bíró Lajos különleges hangulatú éttermei egyre több helyen elérhetőek: a Buja
Diszó(k) a Fény utcai piacon, a Városligetben és szezonálisan Szigligeten is várja a vagány
bundázott ételek szerelmeseit: az aranybarnára sült, roppanós bundájú húsokhoz tökéletes
választás a burgonyasaláta, a vecsési savanyú vagy a friss kovászos kenyér. A repertoárban helyet
kapott még a szalontüdő és – a bevállalósabb gurmék számára – a rántott malacfül is. Ételeiket a
Magyarországon elérhető legjobb minőségű mangalica húsból készítik. A házias disznóságokat
komoly champagne-választék kíséri.
Déryné
A kozmopolita hangulatú Déryné hosszú évek óta a budapesti gasztronómia meghatározó, stabil
szereplője. Az étteremtől elválaszthatatlan a tulajdonos Kovács Kristóf személye, aki elkötelezett
szenvedéllyel irányítja a Déryné-t. A vibráló atmoszféra, a meleg légkört árasztó enteriőr, az
élőzene, az itthon még szokatlanul közvetlen, professzionális szerviz a fővárosi és külföldi
vendégek kedvencévé tette a vendéglátóhelyet. A koncepcióhoz szorosan igazodó étlap az
„eklektikus” műfaji világtrendeket követi. A Déryné legendás reggeli és brunch kínálata műfajában
egyedülállónak számít. 2022-ben a Dining Guide a Déryné magas színvonalú teljesítményét az ÉV
ÉTTERMI SZERVIZE díjjal ismerte el.
Hableány
Badacsony és az egész Balaton egyik ikonikus helye a Hableány étterem, amelynek üzemeltetője az
elismert badacsonyi borászat, a Laposa Borbirtok. Az étteremnek helyet adó épületkomplexumban
a borászat központja, borbár, borbolt, és borászati bemutatótér is működik. Az étterem
koncepciója a közelmúltban jelentősen átalakult, az új kínálat modern gasztronómiai felfogás
mentén, de érthető módon kerül bemutatásra. A Hableány közepesen rövid bisztróétlapja
kifejezetten koncentrál a hely adottságaiból adódó sokszínű vendégközönség igényeire. Az új étlap
kiegészült a régió legjobb minőségű pizzaválasztékával, és a népszerű mai trendeknek megfelelő
sharing-koncepcióval is.
Kistücsök Room&Food
A több mint harmincéves, legendás balatonszemesi étterem, a Kistücsök elsőként helyezte fel a
balatoni régiót a minőségi gasztronómia hazai térképére. A családi vállalkozásban működő étterem
folyamatos megújuláson ment át az elmúlt években. 2022-től egészült ki a Food&Room
koncepcióval, amely keretében 19 szobával és 2 lakosztállyal, konferenciateremmel, valamint egy
alapvetően hétvégenként működő gourmet éttermi elképzeléssel – a séfszobával, ahol
látványkonyhán, a vendégek közelében készülnek az ételek – bővítették szolgáltatásaikat. A
Kistücsök környékbeli alapanyagokkal és modern technológiákkal készülő magyar fogásokra
támaszkodik évtizedek óta.
Kollázs Brasserie&Bar
Budapest egyik legimpozánsabb épületében üzemel a Four Seasons Hotel Gresham Palace. A
szálloda étterme a casual hangulatot árasztó francia stílusú Kollázs Brasserie&Bar. A ház executive
séfje Győrffy Árpád, aki az első magyar executive chef az ultra luxury szállodalánc életében. A
Kollázs nemzetközi brasserie stílust visz, de ételválasztéka és alapanyaghasználata magyar
motívumokat is mutat. A Kollázsnak komoly hazai vendégköre is van, teljesítménye alapján mára
Budapest egyik legmegbízhatóbb fine bistro éttermévé nőtte ki magát. A Kollázst a megnyitása óta
kiváló minőségű, francia stílusú desszertkínálat is jellemzi. A cukrászatot a nemzetközi szinten
elismert Szűcs Árpád pastry chef vezeti.

Rosenstein Vendéglő
A Rosenstein a Dining Guide többszörös díjazottja, a klasszikus magyar vendéglátás ikonja. Családi
vendéglő a kifejezés leghagyományosabb értelmében, műfajában kiemelkedő színvonalú, legendás
vendégszeretettel. A Rosenstein nem követi az új trendeket, hosszú étlappal dolgozik, nem fordít
nagy hangsúlyt a bútorzat korszerűsítésére, de az étterem alapítója, az idén 80. életévét betöltő
Rosenstein Tibor séf konyhája mindig a legmodernebb technológiát vonultatja fel. A klasszikus
magyar és a közép-európai/ magyar/zsidó konyha tradicionális és „fúziós” ételeit is közérthető
módon, magas színvonalon készítik. A Rosenstein klasszikusai a halászlé, a libamáj, a szarvas, a
borjú és a bárány fogások.
Sauska 48
A Sauska 48 kétséget kizáróan a legmagasabb gasztronómiai minőséget prezentáló vendéglátóhely
Villányban. Az étterem konyháját jegyző nagy múltú séf, Bicsár Attila itt alkotta meg a
„felszabadult falusi gourmet konyha” fogalmát. Sauska Krisztián, a Sauska borbirtok tulajdonosa
ehhez méltó helyszínt biztosított. A tehetséges séfnek köszönhetően a Sauska 48 magabiztosan
teljesítő konyhával várja a vendégeket. Az étterem a vidéki magyar konyha kortárs irányzatát
képviseli Bicsár Attila „finom” megoldásaival kiegészítve. Az étlap kínálata igyekszik érzékenyen
követni a szezonális alapanyagkínálatot és a környékbeli termelők lehetőségeit. Tokaji és villányi
Sauska borok kísérik az étlapot.
Spago by Wolfgang Puck
A Matild Palace Luxury Collection Hotel Budapest földszintjén működik az osztrák származású
séflegenda, Wolfgang Puck gasztrokoncepciója, a Spago Budapest étterem. Az Oscar-gálák
gasztronómiai kínálatát 28 éve meghatározó séfet a kaliforniai konyhastílus megteremtőjeként
tartják számon. A hazai minőségi éttermeket látogató közönség nagyon hamar felfedezte a Spago
Budapestet, amely idén első alkalommal került a Dining Guide Étteremkalauz TOP10-es listájára. A
Spago éttermek kínálata fúziósnak nevezhető abból a szempontból, hogy nemzeti konyhák
tányérjait mutatják be Wolfgang Puck értelmezésében. Komoly szakmai múlttal a háta mögött
Szántó István séf vezeti a Spago Budapest konyháját. A Spago éttermek koncepciójának része,
hogy az egyes éttermek menükínálata mindig kiegészül helyi ételekkel is. A Spago Budapest mára
ikonikussá vált ételei között szerepel a Szántó István adaptációjában született Gulyásleves, a 2022-
ben, az Oscar-gálák történetében először szereplő ikonikus magyar fogás, az Omlós vadas
marhapofa, továbbá Wolfgang Puck emblematikus Füstölt lazacos pizzája, a Bécsiszelet, a Párolt
Label Rouge lazac „Hong Kong” és a Császármorzsa, ahogy Wolfgang szereti. Az étterem változatos
kínálata az idén kimondottan erős sushiválasztékkal egészült ki. Az étterem mindennap 18 órától,
csak vacsoraidőben várja a vendégeit.
Stand 25
A főváros legmegbízhatóbb bisztrója a főleg a hagyományos magyar gasztronómiára építő, de
kortárs szellemű, dinamikus ízekkel operáló Stand25. A Szulló Szabina és Széll Tamás fine dining
koncepcióját képviselő Stand brandnek ez a fesztelen, könnyen értelmezhető étterme. A modern
belső tér és a szezonális terasz a budai kisvendéglők hangulatát hozza. A Stand25 gasztronómiai
látásmódját az „egyszerűség” és a magas minőség határozza meg. A nyitás óta elérhető
emblematikus ételei a Gulyás, a Mangalica brassói és a Cordon bleu, a desszertek közül a Somlói
galuska és a Túrógombóc. Az étterem variálható háromfogásos menüvel és à la carte fogásokkal
várja az ebédelni és vacsorázni vágyókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »