Koktélozás a Balatonnál? „Mérce” tapas bár Szigliget!

Koktélozás a Balatonnál? „Mérce” tapas bár Szigliget!

Aki egy kicsit is járatos Szigligeten, ismeri az ikonikusnak számító „Kikötő” éttermet, stílszerűen a település hangulatos kikötőjében. A család a parttól pár méterre új vállalkozásba kezdett, ahol garantáltan a környék legjobb és legszélesebb választékú koktéljait kóstolhatjuk pofi mixerek szervírozásában, általunk is meglepetésként érően jó árakon.

Ezt a remek helyet 2020-ban nyitották, mintegy „szigligeti mediterrán kirendeltségeként”, saját Kanári szigeteki tapasztalataik alapján. A laza hangulatú, hangulatos fából készült terasszal rendelkező hely neve MÉRCE tapas bár, amit mára tökélyre fejlesztettek. A tengerparti életérzés és a spiritek iránti elkötelezettség maradt, de a koncepción tágítottak kicsit.

„A tapas túl szűk volt nekünk, szerettünk volna gasztro kirándulásokat tenni más tengerpartokra is, így letettük a voksunkat a szenvedélyes mediterrán konyha mellett, amibe a balkáni életérzés ugyanúgy belefér, mint a hal, a tengeri herkentyűk, a tapasok, a paella, az osztriga, na meg a tészták” – mondja Vincze Péter.

A kínálat markáns alapját ugyanis a pasta és a pizza adja, nem is akárhogy. A MÉRCÉ-ben dolgozik egy országunkban egyedülálló eredeti olasz tésztagép, ami ontja magából a friss tésztákat – ezeket nem csak megenni lehet, hanem alapanyagként megvásárolható a szomszédos kisboltban és az étteremben is. Megérkezett az olasz egyedülálló forgótárcsás Morello Forni pizza kemence is, ebben sülnek az olasz alapanyagok felhasználásával készülő pizzák – figyelem, van gluténmentes verzió is! A MÉRCÉ-ben a klasszikus ízeket és feltéteket keressétek, mint az articsóka, prosciutto, friss gombák, tonhal, tokaszalonna. 48 és 72 órás pizza tésztával dolgoznak 70-80 %-os hidratáltság mellett.

No de a címben és a bevezetőben a koktélokat emeltük ki, és igen! Hogy mást ne említsünk, például az itallapon a ginek száma átlépte a bűvös 80-as számot, 100 fajta koktél közül választhatunk, első osztályú a rövidital kínálat és tequilában is erősítettek. Igazából elég csak a körülbelüli ízlésünket ismertetni a profi személyzettel, és garantáltan a számunkra legjobb élvezetet nyújtó italt fogják ajánlani és elkészíteni, de természetesen alig találunk olyan „hagyományos” koktélt, ami ne szerepelne a repertoárban, vagy ne készítenék el hibátlan minőségben.

És hát a környezet és az életérzés, amit a hely biztosít, főleg egy kellemes nyári estén, és jó társaságban! De nem is részletezzük tovább, hiszen mindenkinek azt ajánljuk, keresse fel ha erre jár, az sem baj ha vezet, mert természetesen alkoholmentes koktélok egész sora is várja a szomjas sofőröket is! Egy igaz Balatoni este nem múlhat el egy itt eltöltött kellemes koktélozás nélkül!

További információ:  www.merceszigliget.hu   https://www.facebook.com/merceszigliget

Ha a környékre látogat, szüksége lesz szállásra, ehhez a szerkesztőségünk által is több alkalommal tesztelt, minden szempontból legjobb, wellness szolgáltatásokat is nyújtó Bonvino Hotelt ajánljuk! www.hotelbonvino.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »