Pünkösdi forgatag és gyermeknap az Egri várban

Pünkösdi forgatag és gyermeknap az Egri várban

A hagyományos bemutatók, tárlatvezetések mellett több, kifejezetten a gyerekek számára izgalmas, érdekes programelemmel készül az Egri vár május utolsó hétvégéjén.

A két nap során egy izgalmas rejtvény várja a családokat, melyet a kiállításokat végigjárva, a részletekre odafigyelve tudnak megfejteni a látogatók. A helyes válaszokat leadók között egy ajándékcsomagot, majd október végén pedig, a jövő évi Végvári Vigasságokra szóló belépőt sorsolnak ki – tájékoztatta lapunkat a Dobó István Vármúzeum.

A legkisebbeket a már jól megszokott játszóházzal, pünkösdi ügyességi hárompróbával, fejdíszkészítéssel, és a Tulipánból lett királyfi történetén alapuló, interaktív mesefoglalkozással várják mindkét napon.

A nagyobbak kipróbálhatják az íjászkodást, hétfőn pedig a Bajvívó Magyarokkal kalárist, nádidudát és nemezlabdát is készíthetnek, illetve kikapcsolódhatnak a népi játékokból álló betyártanyán is.

A hagyományőrzők közül ezúttal a Hungari Dzsebedzsi Kulturális Hagyományőrző és Sportegyesület avatja be az érdeklődőket a török gasztronómiába. Ha a látogatók elég bátrak, hogy megközelítsék őket, az is kiderül, hogy mi van a findzsában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »