Több mint 150 városnéző túrához lehet csatlakozni az Idegenvezetők Világnapján

Több mint 150 városnéző túrához lehet csatlakozni az Idegenvezetők Világnapján

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara idén 20 éve, hogy csatlakozott az Idegenvezetők Világnapja budapesti programsorozatának szervezéséhez.

Idén február 19–26. között is több mint száz városnéző túrával – sétákkal, buszos és sétahajós városnézésekkel, valamint két villamos vonalon is – várja a BKIK az érdeklődőket és a turisztikai szakma képviselőit.

Összesen 104 tematikus budapesti, illetve 25 vidéki sétán tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak. Emellett 9 hajós kiránduláson a Dunáról csodálhatják a várost a résztvevők és 34 városnéző buszos túrát szerveznek, amelyek akár a külső kerületekbe is elviszik az érdeklődőket.

Pest és Buda 150 éves városegyesítését a 4-es, 6-os villamos exkluzív járatán elérhető túra szemlélteti majd, de a dunai panorámában is gyönyörködhetünk a 2-es villamos vonalán induló városnézésen.

A hajókirándulások, a buszos utak nagy része vasárnap a rendezvénysorozat központi helyszínéről, a Bálna rendezvényközpontból indul, ahol bemutatkoznak a határon túli magyar területek turisztikai desztinációi is, valamint fővárosi hagyományőrző kézművesek állítják ki alkotásaikat.

Több program létszámkerete már most betelt, de a BKIK honlapján még lehet jelentkezni a szabad helyekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »