November 18-án nyit az Adventi vásár a Bazilikánál

November 18-án nyit az Adventi vásár a Bazilikánál

November 18-án nyit a Szent István-bazilika előtti téren megrendezett Advent Bazilika, mely nem csak Budapest egyik legnépszerűbb karácsonyi vására, de európai szinten is a kedvencek közé tartozik, ezt bizonyítja hogy két alkalommal is Európa legszebb karácsonyi vásárának választották.

November 18-tól tehát ünnepi díszbe öltözik a Szent István tér, ahol egészen január 1-ig várják majd a látogatókat az árusok a Bazilika előtt a karácsonyi vásáron, melyet először 2019-ben, második alkalommal pedig 2021-ben választottak Európa kedvencének a European Best Destinations utazási portál szavazásán.

Közel száz hazai kézművest találhatunk majd meg az Advent Bazilika kiállítói között, emellett pedig koncertekkel, fotókiállítással, fényfestéssel és gasztronómiai különlegességekkel várja majd az érdeklődőket a vásár – és természetesen a minden évben nagyon népszerű korcsolyapályát is újra kialakítják majd a tér közepén.

A részletes programról, a kiállítókról, valamint a pontos nyitva tartásról a vásár hivatalos weboldalán érhető el információ.

Frissítés:

Amint arról korábban beszámoltunk, a Vörösmarty téri hagyományos karácsonyi vásárt idén már nem a főváros turisztikai cége szervezi, miután a fővárostól az államhoz, majd az V. kerülethez került a tér, és annak nem sikerült megállapodásra jutnia a a korábbi szervező Budapest Brand nZrt-vel. Belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezésével az Advent Bazilika esemény szervezőit bízta meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »