SZENT GYÖRGY-HEGY MATINÉ

SZENT GYÖRGY-HEGY MATINÉ

A Szent György-hegy hajnalig napközbeni kistestvére idén először kerül megrendezésre szeptember 3-án, a szüreti időszakban. A szervezők célja egy egész napos laza programot nyújtani, amolyan nyitott pincék jelleggel, ahol a résztvevők közelebbről is megismerhetik a hegy vendéglátóit, borászatait. A MATINÉ családiasnak és barátságosnak ígérkezik, 10 helyszínnel, déltől este 8 óráig.

„A helyszínek egy része, na meg a hajnalig vendégei is nagyon szerették volna, hogy csináljunk valamit szeptemberben, és régóta tervben van egy lazább, napközbeni program. Idén kipróbáljuk! Ilyenkor, a szüreti időszakban érezhetően több teher van a borászatokon, mindenki éjjel-nappal munkában van, így különösen ideális egy napközbeni programot szervezni. Ajánljuk mindazoknak, akik elsősorban a borok és a chillezés kedvéért jönnének: szeptember 3-án nagyobb tér lesz kóstolni, megismerkedni a pincészetek tételeivel, de le lehet ülni társasozni, kártyázni, lesz gyerekprogram, vagy neki lehet indulni egy jóízű sétának is a kellemes indián nyárban” – mondja Budavári Dóra szervező. A részvételhez nem kell előzetesen regisztrálni, a helyszínek bármelyikén hozzá lehet jutni a kóstolópohárhoz, 2000 forintért.

Töltsd a napot a hegyen, és persze hozz magaddal családot, barátokat. Társasozás, teke, falatok a Zöldülő teraszon, kóstolás a Hóbor Pincénél, utánozhatatlan hangulat a Szászi Birtokon, ping-pong és hinta persze borral a kézben a Horváth Pincénél, zenés gyerekprogram és máshol nem kóstolható borok a Borbolt a völgyben kertjében, pezsgő és vörösborok kóstolója a 2HA teraszán, betérő a Pap Wines vega lakáséttermébe, családias hangulat a Molnár Pincénél, a NAPVIRÁG pince kihagyhatatlan meséi és borai, borkekszek és frizzante a Killer Pince romantikus kertjében. Ez a Szent György-hegy MATINÉ!

  1. HÓBOR PINCE

A hegy bejáratánál családias vendégszeretettel és nagy, kényelmes terasszal várnak Hóborék. Érdemes kéknyelűt kóstolni, és időt hagyni a megérkezésre!

Kóstolj bele a szüretbe: murcival is készülnek.

  • ZÖLDÜLŐ TERASZ

Ez itt a chillezés és a piknik helye! Ha madárcsicsergésre, társasokra és jó társaságra vágytok, vegyétek célba a három generációs családi kis pincét, ahol jelenleg apa és fia borászkodnak. Kétféle fehérbort, házi szörpöket, vendégváró falatokat kóstolhattok itt. Társasok, játékos vetélkedők a szabadban, kicsiknek és nagyoknak, barátoknak, családoknak!

Ételek: hidegtálak, rétes, csokis szuflé, meleg egytálétel

Italok: a borokon kívül tapolcai Stari sör és Balaton Gin& Tonik, házi szörpök, gyümölcslevek.

Kriszti’s Art/Bokor Krisztina textilmíves kiállítása, 12:00-16:00 karkötő fűzés

  • SZÁSZI BIRTOK

Érkezzetek meg a diófa alá, és akkor hirtelen minden összeáll! Szászi Endre családjával 20 éve borászkodik a hegyen, ma már az új generáció is kiveszi a részét a birtok körüli munkákból.  Érdemes kéknyelűt, rózsakövet na meg olaszrizlinget kóstolni és harapnivalónak sem leszünk híján.

14.00: 5 tételes vezetett kóstoló (max 22 fő, 6500,- forint, jelentkezés: szaszibirtok@gmail.com, 4 főtől indul)

17.00: 7 tételes vezetett kóstoló (max 22 fő, 7500,- forint, jelentkezés: szaszibirtok@gmail.com, 4 főtől indul)

16.30 – 19.30: Akusztik Piknik: Ipolyi-Gáts Hunor

  • HORVÁTH PINCE

A hegy aljának tágas kertes teraszos családi pincéje igai pihenőhely. Mindig készül egytálétel, érdemes sauvignon blanc-t és olaszrizlinget kóstolni, és ha a nézelődős ücsörgés mellett másra is vágynánk, ott vannak a hinták vagy a pingpong.

  • BORBOLT A VÖLGYBEN

A Sárkányvölgy pop-up borboltja csak különleges alkalmakkor nyit ki, napközbeni chillezésre és kóstolásra nagyon ajánljuk, ugyanis itt lehetőség lesz olyan borokat is megkóstolni, amiket máshol nem találtok meg: Bencze Birtok, Ujvári Vivien, Földi Bálint, Diska Birtok pét-nat! Ráadásul innen felejthetetlen a naplemente.

• 16:00-17:00 Gyerekprogram: Balatoni mesék: Zenés interaktív gyerekelőadás

• Csirimojó könyvvásár nem csak gyerekeknek

• Garázsvásár a szőlőben: vintage Bögrementés bögrék, bögre turkáló, ruhavásár

• NAPLEMENTE spot és zene: 19:00-20:00 Szlávics Alexa hanpan a naplemóhoz a kertben

• Vitáris Gábor balatoni festő pop-up kiállítás és vásár

(A mese előadás gyerekeknek 1000 Ft, felnőtteknek 500 Ft, Hajnalig pohár megvásárlásával ingyenes)

  • 2HA SZŐLŐBIRTOK

Lovardának indult, borászat lett belőle: Török Csaba mára már 4 hektáron gazdálkodik, és a Toszkán vörösborok iránti rajongását a balatoni szőlőhegyre ültette tovább. Nem csak sangiovese szőlőt ültetett, de később olajfákat is, így a 2HA birtokán igazi mediterrán hangulat várja az érkezőt. Na meg buborékos tételek (pét-nat), vörös- és fehérborok.

  • PAP WINES

Hangulatos és multikulti vega lakásétterem és borászat csodás kilátással. A Pap Wines a félig angol, félig magyar Molnár „Papa” Áron és felesége, a lett származású Karina Vissonova közös vállalkozása, ahol mindig történik valami. A MATINÉ napján (is) izgalmas narancsborokkal, falatokkal és pár régebbi tétellel is várnak. A lemezjátszóknál: Mihály George!

  • PUTTKAMER BENCE ÉS MOSSOP PETI / KUTYAKAPARÓ

Eldugott és kedves kert, két barát alkalmi helyszíne jó hangulattal, Puttkamer borokkal és mindig jó társasággal.

  • KILLER PINCE

Romantikus kiskert a több mint 20 éve organikus művelésű területen, a gyönyörű sárga pince előtt. Fűben ülős, frissítő és pihentető chill zenékkel és szuper borokkal várnak.

  1. MOLNÁR CSALÁDI PINCÉSZET

Családi és baráti koccintások, nevetések, közös élmények: a Molnár Családi Birtok a Szent György-hegy déli oldalán gyönyörű kilátással vár. A pincénél három fajtabort, szürkebarátot, rajnai rizlinget és olaszrizlinget lehet kóstolni.

  1. NAPVIRÁG BORÁSZAT

A legnagyobb összefüggő terület a Lengyel-kápolna feletti részen, ahonnan páratlan a kilátás. Nagy Attila szerelme a borászat és az emberek vendégül látása, itt minden bornak története van, amit a házigazda nagy örömmel el is mesél nekünk ráérős kóstolgatás közben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »