A Huncut szilva herceg lett Magyarország tortája

A Huncut szilva herceg lett Magyarország tortája

Hétfőn az Országház Vadásztermében bemutatták az alkotókkal együtt az ország Szent István-napi, kétféle kenyerét és két tortáját.

Az idén 16. alkalommal megrendezett Magyarország Tortája versenyét a nagykőrösi Vanília & Gelarto „Huncut szilva herceg” fantázianevet viselő kreációja nyerte, amelyet Karikó Orsolya alkotott.Megtudtuk, hogy a torta ötletét a kedvelt magyar gyümölcs, a szilva mellett az egri vörös borok ihlették.A torta fő eleme természetesen a szilva, amelyet harmonikusan párosítottak a többi remek alapanyaggal.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden esztendőben a Magyar Cukrász Ipartestülettel közösen hirdet meg, idén a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere, Gyuris László nyerte meg „Nagyi kedvence” nevű tortájával.

A hozzáadott cukor nélküli tortában selymes összhangban keveredik a savanykás málnavelő, a fehér csokis pisztácia, a mascarpone, valamint némi hibiszkusz virág és csipkebogyó. A szegedi cukrász másodszor győzedelmeskedett, miután 2019-ben a „Kicsi gesztenye” nevű alkotása vitte el az első helyet.

A két torta kategória győztese a Zsolnay Porcelánmanufaktúra jóvoltából egy-egy kézzel festett tortatálat kapott ajándékba.

A győztes tortákat augusztus 19-től lehet kóstolni az ország számos cukrászdájában – ezek listája folyamatosan frissül, és megtalálható többek között a cukraszat.net portálon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »