Thummerer Vilmos a 16. Borászok Borásza

Thummerer Vilmos a 16. Borászok Borásza

Április 29-én idén is megválasztották a Borászok Borászát, átadták a Borászok Barátja különdíjat, és kihirdették, hogy ki nyerte a Jövő Borásza ösztöndíjat.

2022. április 29-én este Budapesten tartották meg a Borászok Borásza Díjátadót. A rendezvény keretein belül Thummerer Vilmost választották a tizenhatodik Borászok Borászának, átadták a Borászok Barátja különdíjat, és kihirdették, hogy ki nyerte a Jövő Borásza ösztöndíjat.

A pontos szabályok szerint, a Borászok Borásza jelöltjei, azaz az 50 legjobb magyar borász listáját az elmúlt évek győztesei állították össze. Innentől kezdve az ötvenek kezében volt a döntés, akik egy-egy szavazatukkal, két forduló alatt választották meg a végső győztest. Az első forduló után alakult ki az ötfős döntő.

A második fordulóban szintén az ötveneknek volt szavazati joguk, de értelemszerűen már csak az öt döntős közül kellett választaniuk. Ez alapján lett Thummerer Vilmos a 16. Borászok Borásza.

A Borászok Barátja Díj

A Borászok Borászai azonban nem csak a „kollégák” teljesítményét díjazták, megválasztották a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is. A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját.

Erre a díjra is a Borászok Borászai jelöltek, szavazati joguk pedig szintén az ötveneknek volt. 2022-ben Miklósa Erikalett a Borászok Barátja, aki az 50 jelölt egy-egy palack bora mellé egy jelképes pincekulcsot is kapott, szimbolizálandó, hogy a Borászok Barátjaként mindig szívesen látott vendég a borászoknál.

A Jövő Borásza

A díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány már hatodszor írta ki a Jövő Borásza Ösztöndíjat, amelyre borász hallgatók pályázhattak és a nyertes Trinfa Henriett többek között 1 000 000 forintot nyert külföldi szakmai gyakorlatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »