Különleges finomságokkal készülnek az adventi időszakra az egri vendéglátóhelyek. A Téli Gasztrotúra esemény keretében összesen 15 kiváló egri étterem, kávézó, bár és borászat kínálja a saját szezonális ínyencségét a helyi lakosoknak és a városba érkezők vendégeknek egyaránt.
A kocsonyától a hamburgerig, a forralt bortól a forró csokoládéig minden megtalálható a téli egri gasztronómiai kínálatban, mi szem-szájnak ingere. A kényeztető finomságok önmagukban is rendelhetők, de a szervezők arra biztatják a résztvevő vendégeket, hogy próbáljanak ki minél több mindent, és alakítsák valódi gasztrotúrává egri látogatásukat – tájékoztatott a kampányról az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft.
A jóllakott túrázókat a játék végén értékes könyvjutalom is várja.
A téli ínyencségek megkóstolásával a résztvevők pontokat gyűjthetnek. A főfogások rendelése 2 pontot, a desszerteké és italoké pedig 1-1 pontot ér a játékban. Az Egri Bor című könyv megszerzéséhez összesen 5 pontot szükséges összegyűjteni tetszőleges tételekből válogatva.
A feladat egyszerű:
1. Rendelés a Gasztrotúrában résztvevő finomságok közül.
2. Egy-egy fotó a termékekről, majd a képek feltöltése Facebookra vagy Instagramra.
3. Ha összegyűlt legalább 5 pontnyi fotó, irány a Tourinform iroda az ajándék könyvért.
Az esemény január 2-ig tart, az összegyűjtött pontok pedig január 8-ig válthatók be a könyvre.
További információk a Téli Gasztrotúra Egerben oldalán.