Street food őrület a Balatonon: 50 kocsi költözött le a strandokra

Street food őrület a Balatonon: 50 kocsi költözött le a strandokra

50 büfékocsi leköltözött a Balatonra és közel 100 érkezik a fesztiválokra: Keszthelyre, Balatonfüredre és Tihanyba. A balatoni food truck show-kra a szervezők 200 ezer vendéget várnak.

Az ország legjobb food truck-jai júliusban és augusztusban levonulnak a Balaton köré. A korábbi évekhez hasonlóan mennek Paloznakra, Veszprémbe, de idén lesz egy bázisuk Balatonalmádiban is, és fesztiváloznak Keszthelyen, valamint Füreden is – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők. Tihanyban, a Placcon egy egész hetes piaccal egybekötött esemény lesz a nyár közepén, az augusztus 20-i eseménysorozaton pedig a veszprémi utcazenei fesztivállal együtt Food Truck Show-t rendeznek.

A Food Truck Show a kezdetek óta, hat éve műanyagmentes fesztivál és ezt hangosan hirdeti is, így a július 1-jétől hatályba lépő környezetvédelmi rendelet számukra csak megerősítés.

„A piacon sok kétes minőségű eszközzel próbálják a műanyagot helyettesíteni, melyekből a legtöbb távol-keleti alapanyag nem megy át a komposztálón. Mi az első perctől kezdve növényi eredetű, minőségileg akkreditált eszközökkel szolgáljuk ki a vendégeket minden truck-ból

A food truck kocsikat a strandokon kívül ezeken az eseményeken, fesztiválokon lehet majd megtalálni: Keszthely Feszt (július 2-4.), Food Truck Show Balatonfüreden (július 9-11.), Tihany Placc (július 21-25.) Paloznaki Jazz Piknik (július 29-31.), Food Truck Show Keszthely (augusztus 13-15.), Veszprémi Utcazene Fesztivál és Food Truck Show (augusztus 25-28.).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »