Lélegzetelállítóak a Matild Palace belső terei

Lélegzetelállítóak a Matild Palace belső terei

A júniusban megnyíló Matild Palace különleges átalakuláson esett át az elmúlt 5 évben, hogy az ikonikus épület ismét eredeti pompájában fogadhassa a vendégeket, ahogy erről mi is részletesen beszámolunk most megjelent Pont Itt magazinunk vezető anyagában.

Maria Vafiadis, a világhírű belsőépítész és az MKV Design csapata, a történelmi örökség és a könnyed kortárs design tökéletes egyensúlyára törekedve, újraálmodta az ikonikus budapesti épület belső tereit Budapest legújabb luxusszállodájában a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapestben.

A ház története is beleszólt mostani megjelenésébe

A díjnyertes MKV Design és a stúdió alapító Maria Katsarou Vafiadis által tervezett terek és a palota különleges belső esztétikája a történelmi épület gazdag örökségét ünnepli, amely Budapest városának előkelő társasági életéből és kultúrájából fakad, miközben egy merőben új, modern desztinációt kínál a nemzetközi utazók és a helyi felfedezők számára is.

Az 1902-ben épült palota a századfordulón meglehetősen innovatív épületnek számított, és a mai napig Budapest városának egyik legismertebb épülete. A neobarokk palota felkerült az UNESCO világörökségi listájára is, megőrzendő a Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt létrehozott gyönyörű palotapárt. Az Erzsébet híd kapujaként tündöklő díszes épület eredetileg kávéházaknak, üzleteknek, galériáknak, valamint a felsőbb szinteken lakásoknak adott otthont.

Időutazás a falakon belül

„A Matild Palota enteriőrjének megtervezése tökéletes lehetőség volt az MKV Design számára, hogy a The Luxury Collection Hotels & Resorts márkaértékeivel összhangban, a gyakorlatban is megjelenítse a cégünk által képviselt értékeket” – mondta Maria Vafiadis, az MKV Design alapítója és ügyvezető igazgatója. „A dizájnnarratíva, amelyet erre a csodálatos palotára alkottunk meg, a helyi kultúrában gyökerezik, és a projekt minden elemét átjárja. A megvalósított dizájnkoncepció, a szállodai élmény részeként felfedezőútra csábítja a vendégeket.”

A szálloda egyedi dizájnmegoldásai egy karakteres narratívát közvetítenek, amely egy varázslatos időutazásra kalauzolja a palota kapuin belépőket. A történelmi bejárat passzázsát porcelánelemekből álló csillár ékesíti a hagyományos magyar Zsolnay kerámiaművészet tiszteletére.

Az egész épületben felbukkannak a türkiz, az arany és a réz árnyalatok, amelyek átgondolt színpalettája Budapest ikonikus épületeinek színárnyalatait, valamint jellegzetes háztetőit tükrözi vissza.

A lobby és a recepció békességet áraszt a város forgatagából bejelentkező vendégeknek, a szofisztikált dizájnján, valamint a nyüzsgő utcaképet tompító ablakokon keresztül. A lobbyban a belépőket a Főhercegné portréja és történelmi fotók gyűjteménye fogadja, amelyek betekintést engednek Budapest történelmébe és a régi palota mindennapjaiba. A középpontban egy elegáns, egyedi csillár emlékeztet arra a gyönyörű ékszerre, amelyet a Habsburg család több generációja után a Főhercegné is hordhatott.

Signature vendégszobák, lakosztályok

A szálloda vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 fejedelmi lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára. A szálloda 4 vendégszoba-kategóriát kínál, amelyek mindegyike a Főhercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet, így a palota belső dizájnja és terei hűek maradhattak a páratlan épület történelmi örökségéhez.

A legtöbb vendégszoba óriási belmagassággal bír, és a mesteremberek munkáját dicsérő különleges részletgazdagságot ígér, szecessziós hatásokkal. A magyar kultúra előtt fejet hajtva finoman kidolgozott, kézműves, népi motívumokkal díszített fejvégek, tradicionális magyar, halszálka mintás parketta, hímzett párnák és elegáns kristálylámpák ékesítik a szobákat.

A Magyarország hagyományos termálfürdőit idéző, spa-stílusú fürdőszobák mindegyike olasz, öntött fürdőkádakkal és esőzuhannyal lett felszerelve. Pazar aranydíszítések, türkiz üvegmozaikok, hatalmas fehér márványlapok ékesítik a fürdőt, ahol dupla mosdókagyló és padlófűtés emelik a fürdést igazi luxusélménnyé.

Saját tornya is lehet a vendégnek

A Matild Palota tetőterében található szobák hatalmas, lejtett ablakai szinte végtelen kilátást biztosítanak a városra és a Dunára. A kortárs modern dizájn, valamint a színes vintage bútorok és műalkotások eklektikus elegye a művészek látásmódját eleveníti fel, tisztelegve a Főhercegné művész barátai előtt, akik gyakorta tették tiszteletüket az impozáns palotában.

A Matild Palota ékköve a háromszintes, egy hálószobás Crown Tower Suite, amely saját, 48 méteres tornyával kategóriájában az első Magyarországon. A toronyból lélegzetelállító, 360 fokos panoráma nyílik a városra és a Dunára a pesti háztetők felett. A torony formáját Habsburg–Lotaringiai József Károly főherceg koronája ihlette: a 92 négyzetméteres lakosztály három szintet foglal el, és egy pazar fürdőszoba tartozik hozzá.

Az egyedülálló Maria Klotid Royal Suite a Főhercegné privát apartmanját idézi meg. Tágas hálószobával, fürdőszobával, nappalival és külön dolgozószobával rendelkezik, bútorzata a modern és antik elegye. Az elegáns csillárokkal, kézzel készített üvegmozaikokkal és fapadlózattal megálmodott tér a térség kézműves mesteremberei előtt tiszteleg. Igény esetén a lakosztály két további szobával egybenyitható, így tágas, három hálószobás apartmanná alakítható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »