Horvátország Gasztronómiai Csúcsa: Friss MICHELIN-csillagok

Horvátország Gasztronómiai Csúcsa: Friss MICHELIN-csillagok

A rovinji Agli Amici az első két MICHELIN-csillaggal rendelkező étterem Horvátországban

Jelenleg Horvátország egy két MICHELIN-csillagos és tíz egy MICHELIN-csillagos étteremmel büszkélkedhet, ami a legjelentősebb és legismertebb gasztronómiai elismerés világszerte. A legújabb MICHELIN Guide válogatás tegnapi bejelentését követően Horvátország új csillagokat szerzett: a rovinji Agli Amici étterem két csillagot kapott, míg a zágrábi Dubravkin put egy csillagot szerzett. Az éttermek Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zágráb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) és Korak (Jastrebarsko) sikeresen megtartották csillagaikat.

Az új MICHELIN-kalauz a horvát gasztronómia magas színvonalának megerősítése, amely a horvát séfek kreativitásának és szenvedélyének köszönhetően már világszerte elismert, amit a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legutóbbi döntése is megerősített, amikor a gasztronómiai turizmus globális nagykövetévé nevezte ki séfünket, Rudi Štefant. A sokszínű kínálat, a helyi és autentikus alapanyagok használata, valamint a horvát ételek gazdagsága miatt sok turista látogat el hozzánk, hisz az eno-és gasztroturizmus fejlesztése is fontos része a stratégiánknak. Gratulálok mindenkinek, aki idén bekerült ebbe a világszerte nagy jelentőségű gasztronómiai kalauzba, és hiszem, hogy évről évre egyre több éttermünk találja meg benne a helyét” – mondta Tonči Glavina, turisztikai és sportminiszter.

Ami a Zöld MICHELIN-csillagot illeti a zágrábi Zinfandel’s, a korčulai Konoba Mate és a jastrebarskói Korak éttermek sikeresen megtartották ezt az elismerést. Ezt az elismerést azok az éttermek kapják, amelyek különösen elkötelezettek a fenntartható és környezetbarát gasztronómia iránt.

Horvátország ma már elismert, magas színvonalú és vonzó úti cél, és a MICHELIN-csillagok megerősítik a horvát gasztronómia kiválóságát és szakácsaink szakértelmét, akik munkájukkal és erőfeszítéseikkel hozzájárulnak vendégeink elégedettségéhez. Úti célként továbbra is szeretnénk kitűnni, és ez a MICHELIN Guide elismerések legékesebb bizonyítéka. Az a tény, hogy ma Horvátországban összesen 93 étterem viseli az kitüntetés valamelyikét, már dolgozunk azon, hogyan használjuk fel a minőségi gasztronómiát, mint termék és Horvátország, mint úti cél további népszerűsítésére.“– mondta Ivana Herceg, a magyarországi Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

A fent említett címek mellett a MICHELIN a legradi Fakin éttermet is felvette a Bib Gourmand listára. Ma Horvátország 11 MICHELIN Bib Gourmand étteremmel rendelkezik, melyek elérhető áron kínálnak minőségi ételeket.

Ezenkívül az új elismerések a MICHELIN ellenőrök titkos körútjának eredményei a világszerte elismert prominens étteremkalauzban, ahol Horvátország válogatott éttermei is megtalálhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »