Siófok legjobb éttermét teszteltük

Siófok legjobb éttermét teszteltük

Hosszú ideje hallottuk szakmai és „civil” körökből, hogy van Siófok főterén, a város jelképének számító Víztorony mellett egy remek olasz étterem, a Bella Italaia. A múlt héten arra jártunk, egyértelmű volt, hogy kipróbáljuk!

Nagyon jót tettük! Igaz az időjárás miatt a hangulatos terasz még nem üzemelt, de a mostanában felújított belső tér otthonosan elegáns, és valóban „olaszos” varázsa bőven kárpótolt ezért.

Az, hogy sokan tartják tökéletes választásnak a sarki éttermet egyből szembe tűnt, mivel a tél közepén Siófokon, hétköznap kora délután szinte telt ház fogadott bennünket, holott azért van hova leülni.

Az étlapot kezünkbe véve még sokkal nagyobb gond várt ránk, mint szabad helyet keresni. A magyar és olaszos ételek listája ugyan pont akkora, mint amennyit reálisan el lehet várni egy olyan konyhától, mely a teljes kínálatot minőségben szeretné elkészíteni, viszont gyakorlatilag bármelyiket szívesen választottuk volna.

Minden esetre mivel olasz feeling a tét, így nem is lehetett más a leves választásunk, mint egy „Szicíliai pulykaragú leves”, ami egy enyhén csípős, tökéletes íz harmóniás meleg leves, mintaszerűen tálalva. Az összes összetevő szakmai szemmel is „előírás szerű”, a leg kekeckedni vágyó vendég sem tud belekötni sem a beltartalomba, sem mennyiségbe, sem a minőségbe. Ezt mindenképpen meg kell kóstolni, ha betérünk!

Hogy azért ne csak a minden ízében olasz konyhát preferáljuk, kértünk egy „Kacsa steak-et, burgonya gratinnal, kakukkfüves barnamártással”. Nos, itt most ismét lehetne dicsérni mondatokon keresztül minden létező szempontból, de bele sem kezdünk, egyszerűen fenséges volt, és kész.

A másik tál ételt direkt úgy választottuk ki, hogy valamilyen szinten keveréke legyen a két konyhának, de itt sem sikerült sarokba szorítani a konyhát, profin meglépték, és minden összetevőjében és íz harmóniájában tökéletest alkottak. Az étel egy „Pármai sonkás sajtkrémmel töltött csirkemell volt, cheddar sajtos steakburgonyával”. De beszéljen a kép is.

És bár igen éhesen érkeztünk, eljött az a pont, amikor bár többszöri nekifutással fogyasztottunk eddig is, de tényleges teltház hatáshoz értünk. Azért valljuk meg, ez már napaság nem minden ilyen jellegű helyen egyértelmű. Bár elmaradhatatlanul kortyolgattunk hozzá természetesen olasz Peroni söröket (van csapoltan is…), kénytelenek voltunk szünetet tartani.

Itt kell megállnunk, és rátérnünk arra a mindenki által előkerülő kérdésre, ami a pénztárcánkat érinti. Nos, rá kellett jönnünk, hogy a hatalmas népszerűség az abszolút szezonon kívül is nem csak a remek, és hatalmas mennyiségű ételeknek szól, hanem ezek arányos árának is. Az árakból ítélve, összehasonlítva a hely elhelyezkedésével, színvonalával, azt gondoltuk vagy „ételmintákat” kapunk, vagy valami összecsapott utánzatot. És nem! Az árak messze nem fedik a minőséget, az „átlagos ételárak” színvonalát is alig megközelítő számok köszönő viszonyban sincsenek azzal az abszolút felső kategóriás minőséggel és főleg mennyiséggel, amit kapunk a teljesen „átlagos” méretű pénztárcánk tartamáért is…

De hát nem távozhatunk egy ilyen helyről, egy desszert és hozzá való kávé nélkül, olasz étteremben vagyunk! Mondjuk az valahol egyértelmű volt, hogy a teljesen eredeti recept és alapanyagokból készült Tiramisura esett a választás, melyhez egy igazi fekete, és egy „Matchaapor latte” különlegesség dukált.

Az igazat megvallva már csak ezért is érdemes betérni legalább a hamarosan nyíló teraszára, ha esetleg éhesek nem is vagyunk, mert a desszert és kávék élvezetéből teljes mértékben lejön a „Bella Italia”!!!!….

A személyzet nem csak főzni tud kiválóan, a kiszolgálás első osztályú, ami a téli Balatonon (igaz nyáron sem általános…) messze nem tekinthető egyértelműnek. A tisztaság mindenhol példás, a mosdókat otthonra is elfogadnánk, a berendezési tárgyak hibátlanok, mindenhonnan a színvonal, és az odafigyelés köszön vissza ránk.

A dicsérő szavakat lehetne ragozni, de inkább azt javasoljuk, térjen be, aki csak tud és erre jár, biztosan nem fog csalódni! Mi biztosan visszatérünk, és beszámolunk az akkori tapasztalatokról is!

További információk: www.bellaitaliasiofok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »