Az „Ország tortájának” műhelyében jártunk

Mint azt korábban már mi is többször megírtuk, 2023-ban Lakatos Pál, Szigetszentmiklósi cukrászmester „Spicces Füge respektus” –a nyerte az „Ország tortája” versenyt. Felkerestük most ennek a remekműnek az alkotóját műhelyében, ahol több más finomsággal együtt ezt is készítik nap mint nap.

A Szigetszentmiklóson található a családias hangulatú, barátságos cukrászda, ahol éjszaka és hajnalban készülnek a szemnek, szájnak fenséges csodák, így mindig abszolút frissen kerülnek a vendégek elé, akár megrendelésre, akár helyben fogyasztásra. A hétvégén is nyitva tartó, rossz idő esetén belső vendégtérrel is rendelkező hajdani családi ház, igazi harmonikus sziget, rohanó világunkban.

Belépve udvarias és barátságos személyzet fogad minket, sajnos ez mér nem annyira egyértelmű manapság. Igaz a következő pillanatban tekintetünk és figyelmünk a vitrinben ránk mosolygó rengeteg finomságra koncentrálódik, nem véletlenül.

Természetesen nem csupán az „Ország tortája” várja hogy megkóstoljuk, a cukrászatnak több különlegessége is, már csak azért is, mert ezen a verseny messze nem ez volt az első dobogós helyezésük, csak az arany az ami a legjobban fénylik, és erre figyel leginkább a világ. Mi viszont engedjük el a sok eredményre való koncentrálást (az oldalsó falon kupák, oklevelek egész sora bizonyítja, nem járunk rossz helyen…), és vágjunk bele a kóstolásba!

A vallogatásba igyekszik segíteni a több híres és díjnyertes finomság megalkotója, hiszen továbbra is ugyan úgy minden süti az ő és felesége keze közül ki, de nem igazán tud segíteni, hiszen egy hétig kéne itt táboroznunk, hogy megkóstolhassuk, amit „mindenképpen meg kell”….

Nos reméljük mindenki éhes gyomorral érkezik, mert itt aztán nem lehet egy süteményt kiválasztani, de nem is szabad, érdemes több finomságot is a tányérra tetetni.

Ha azt gondolnánk, hogy a torták világában csak sütikkel tömhetjük magunkat, tévedünk! Teljesen egyedi receptek alapján, helyben, frissen készült sós finomságok, sőt különlegességek is várják, hogy megkóstoljuk, illetve hazavigyük őket.

Az sem lehet véletlen, hogy ottjárttunkor alig volt szabad asztal, mivel családok, baráti társaságok kóstolgatták a finomságokat, öblítve finom kávékkal, hiszen  ez nem egy üzlet, ez egy családias cukrászda, ami remek társasági hely is a „boldogság hormonok” bevitele mellett.

Természetesen, ahogy jobb idő van, előkerülnek a kerti bútorok, és a hangulatos kertet és teraszt is birtokba vehetik a vendégek.

Azt már igazából szinte meg sem kell említenünk, hogy híven a sok elismeréshez, a vendégek által sok év utáni elvárásához, és a cukrász házaspár életfelfogásához itt minden csak első osztályú, lepróbált, azonos minőségű, és maximálisan előirt alapanyagokból készül, ami bármelyik termék megkóstolása után azonnal szembetűnő, főleg máshol rendszeresen sütiző vendégek számára.

És most jön a nagy kérdés, mennyibe fáj ez a minőség, méret, és családias hangulatú hely miliője a pénztárcánknak? Meg kell mondjuk, a következő rácsodálkozásunk az árcédulákra volt. Csúcskategóriát kapunk, becsületes mennyiségben, még átlagosnak minősíthető cukrászdák árszínvonalát sem elérő összegekért. Igaz, hogy helyben készült termékekről van szó, és nem is Budapest belvárosáról, de minőséget mindenhol meg kell fizetni, és a rengeteg elért eredmény is kötelez, de a cukrász házaspár a jelek szerint egyáltalán nem a gyors meggazdagodás híve. Nyugodtan kijelenhetjük tehát, bárki megengedhet magának itt egy igazán minőségi finomságot!

És engedjen is meg, a Levendula Kert és Cukrászda mindenkit szeretettel vár Szigetszentmiklóson, aki szereti a cukrászati finomságokat, kihagyhatatlan célpont egy kirándulás keretében. Igaz, aki egyszer járt itt és kóstolta a sütiket, az vissza fog járni, erre a rengeteg messziről is visszajáró vendég is a bizonyíték, javasoljuk álljunk mindnyájan közéjük!

További információ:  https://www.facebook.com/people/Levendula-%C3%A9s-Kert-Cukr%C3%A1szda/100063673984926

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »