Egy korty az „Ország tortájából”?

Egy korty az „Ország tortájából”?

Egy korty az „Ország tortájából”?

Nem Kedves Olvasó, nem elírás, a mai naptól egy remek sörkülönlegesség formájában a szó szoros értelmében kortyolhatunk az „Ország tortájából”!

A mai nappal debütált az ország egyik legjobb sörfőzdéjének legújabb remekműve, melyet a Magyar Cukrász Ipartestület és Lakatos Pál Szigetszentmiklósi cukrász mester (ő készítette a 2023 év „Ország Tortáját”) segítségével, a cukrászati remekmű összetevőinek felhasználásával erjesztettek.

A Spicces Füge Respektus, melyet Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmesternek köszönhetnek, mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse krémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, mely kakaóbab töretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé teszik igazán különlegessé ezt az íz világot, melyet az akácmézes fehér csokis ganache és a diós sablé korong koronáz meg.

Ezt az összetett íz harmóniát fordították le most a kraft hagyományai szerint sörreceptre: barley wine stílusú sörükhöz mandulát, fügepürét és tokaji aszúesszenciát használtak fel, hogy a torta egyedi ízei egy ismerős söralapban jelenhessenek meg, így hangsúlyozva ki azok különlegességét.

A receptet természetesen Ábrahám Máté sörfőzőmesterük jegyzi, aki az alapanyagok beszerzésének minden lépésénél ügyelt arra, hogy az Ipartestület által megadott sztenderdeknek maximálisan megfelelő, a Spicces Füge Respektus készülésénél is jelenlevő, magas minőségű, cukrászathoz is használható alapanyagok kerüljenek a készülő sörbe.

És a lényeges kérdés, hol lehet megkóstolni ezt az igazi, nem igazán „laza” sört, mely a téli/kora tavaszi időszak remek kísérője lehet? Nos, részben természetesen a First Craft Beer weboldalán lehet megrendelni, illetve a saját és partner sörözőikben, PUB-okban, melynek listáját szintén ezen a helyen találjuk meg. És tegyük is meg, élvezzük ennek a remek sörkülönlegességnek a semmihez sem hasonlító pompás íz harmóniáját, annál is inkább, mivel limitált mennyiség került belőle lefőzésre, és a sikere garantált, így sok időnk nem lesz rá! Kedves egészségére mindenkinek!

További információ: www.firstcraftbeer.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »