Gasztronómiai kalandozása sajtok és borok világában

Gasztronómiai kalandozása sajtok és borok világában

Szerkesztőségünk ellátogatott Budapest híres „szórakoztató utcájában”, a Nagymező utcában található hangulatos, és minden képen betérésre csábító N28 Wine & Kitchen vendéglőbe, amit csak ajánlani tudunk minden gasztronómiai innyencnek!

Látogatásunk nem volt véletlen, egy különleges esemény volt az egyedien hangulatos falak között, méghozzá egy olyan sajtkóstoló, melyet a méltán híres Hegedűs sajtmanufaktúra tulajdonosa, Hegedűs Imre prezentált, aki egyben a Magyar Sajtkészítők Országos Egyesületének elnöke is. A 6 féle, jobbnál jobb kézműves sajtok között kiemelkedő volt a saját különlegességük, a család nevét viselő Hegedűs sajt, mely egy 1 éves érlelésű kemény comte típusú hegyi sajt, mely 400 liter tehéntejből készül és tömege elérhető a 40 kg-ot is.

Természetesen az igényes és egyedi borokat felvonultató N28 is kitett magáért, a sajtok mellé kis tételes palackozott különlegességeket szervíroztak az Újvári, a Pintér, a Von Beöthy és a Harsányi pincészettől. A gasztronómiai élvezetek nem is maradtak el.

Bár a bor és a sajt általában jól érzik magukat egymással, egyáltalán nem mindegy, hogy melyik sajtfajtát melyik borral fogyasztjuk. Igaz, hogy alapvetően mindent az egyéni ízlés határoz meg, de a gasztronómiai kultúrában járatosabbak számára a tendenciák, a sajt- és borpárosítások főbb irányelvei mégis adottak, sőt! Évszázados tapasztalásokon alapulnak.

Igaz, ez egy egyedi esemény volt, az általunk felkeresésre kiemelten ajánlott N28-ban a Nagymező utcában, a színházak mellett, de érdemes nyomon követni a weboldalukat hasonló események kapcsán, vagy csak egyszerűen betérni egy környékbeli séta vagy színházlátogatás alkalmával, és személyesen is meggyőződni arról, milyen remek kis hely ez a vendéglő, hiszen kínálatukban a hét minden napján találunk ízlésünknek megfelelő kulináris élményt!

További információk:  www.n28.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »