Egy különleges vonatozás a Bükki erdőbe

Egy különleges vonatozás a Bükki erdőbe

Azt, hogy van egy erdei kisvonat, ami festői tájakon szeli a kilométereket Lillafüredről, azért nagyjából mindenki tudja, hiszen méltán híres és ismert.

Viszont azt, hogy ez az erdei vasút nem csak a szokványos úton, és csupán a minden méterében fotóra való környezetbe viszi a turistákat, hanem egy teljesen más vágányon, és más programmal kiegészítve, már sajnos kevesen, holott egy hatalmas élmény!

De mi is ez a különlegesség? Egy „Gasztroexressz”, vagyis egy gasztrokisvonat! Igen, nem elírás, a vasúttársaság rendszeresen indít egy külön vonatot, melyre a Palota Szálló vendégeinek kedvezményes jegyük van, ami a fenséges erdei környezetbe tett kiránduláson túl, egy gasztronómiai élményt is kínál.

No nem arra kell gondolni, hogy a Palota Szálló remek svédasztalát kitelepítik az erdőbe, vagy a vonatra! Itt kérem magát az erdőt kóstoljuk meg, amit itt találunk, abból van a lakoma!

Elsőre nyilván mindenki felkapja a fejét, mit is írok én itt, de ez valóság! Létezik egy zöld program, melynek keretében van egy projekt, „Kóstold meg az erdőt”, mely Bózsó Gyula és Megyeri Sára az “Ehető erdő” című könyvén alapul.

De mi is ez a gasztroexressz? A turistákat kiviszik a Bükki hegyek hatalmas erdeibe kisvonattal, útközben érdekes történeteket mesélve az erdőről, és arról mi vár ránk, és persze némi nedű is segít abban, hogy bátrabban induljanak az útnak.

A vonatról leszállva szakértői segítséggel elindulnak az erdőbe, és megkeresik azokat a növényeket, melyek ehetők, vagy finom ételek készíthetők belőlük. A megtalált növényekről nem csak részletes bemutatást kaphatunk, hanem természetesen meg is kóstolhatjuk.

És bármennyire is hihetetlen, de el fogunk csodálkozni, mennyi olyan növény van, ami alkalmas erre, sőt használják is őket a mindennapokban, csak nem is tudjuk, hogy néz ki, hol találjuk, és egyáltalán hogy az adott növényről van szó.

A visszafelé vezető úton ízelítőt kapunk azokból a lekvárokból, termékekből, melyeket az általunk megtalált és kóstolt vagy csak megnézett, megszagolt növényekből készítenek.

Akik a Palota Szálló vendégei, azok aztán az étkezéseknél már ételeikben is megkóstolhatják ezeket, leginkább a salátákban, mivel a hotel is csatlakozott ehhez a programhoz, és ők is használják a bükki erdők friss finomságait ételeik elkészítésénél.

Az igazság az, hogy rengeteg élményt jelent ez a különleges vonatozás és erdei barangolás, de nem szeretnénk a poénokat ellőni, inkább azt javasoljuk, kövesség figyelemmel a Palota Szálló weboldalát, mikor indulnak ezek a különleges szerelvények, és tegyenek vele egy örök élményű utazást!

Annál is inkább hasznos ez, mert szeptember végén egy szavasa bőgéses vonatozás is szerepel a lehetőségek között, ami szintén egy életre szóló kaland lehet a család minden tagjának!

További információ: www.hotelpalota.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »