Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

A három szakmai szervezet az Év Pincészete díj odaítélésének folyamata során komplexen vizsgálja a magyar borászatok működését. Figyelembe veszik a szőlőtermesztésen és a borkészítésen túl a borértékesítés és a borturizmus területén végzett aktivitást annak érdekében, hogy ítéletet alkothassanak arról, hogy az adott borászat milyen hatást fejt ki a magyar bor, borkultúra és borfogyasztás népszerűsítésére. 

A jelöltállítás során 850 ágazati szereplőnek juttatják el a felkérést, akik szavazhatnak az általuk a díjra legméltóbbnak tartott pincészetre. A három legtöbb szavazatot kapó borászatot kérik fel részletes bemutatkozó pályázati anyag készítésére, amelyet áttekintve a három szervezet elnökségi tagjai egyénileg szavaznak a legjobb pincészetre, hogy ez alapján alakuljon ki a végső sorrend.

A Gere birtokon nincs megállás, folyamatosak a fejlesztések. 2022-ben zárult le egy új 1200 négyzetméteres pince építése, ami egyaránt alkalmas hordós és palackos érlelésre is. Ezen túl tavaly a már meglévő belső terei is megújultak, így nemcsak azokat várják egy pincelátogatásra, akik még nem jártak a borászatban, hanem azoknak is érdemes újra elmenni hozzájuk, akik régebben már voltak ott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »