Magyar manufaktúra fahájas-almás csigával nyert gasztronómiai Oscar díjat

Magyar manufaktúra fahájas-almás csigával nyert gasztronómiai Oscar díjat

Leveles tésztába göngyölt, karamellizált fahéjjal és almával készített csigájával nyert egy csillagot a gasztronómiai Oscar díjnak is hívott Great Taste Awardson a Bonbonier Chocolate Manúfaktúra péksége. A hazai manufaktúrának ez volt a 24. nemzetközi elismerése.

Húsz csokoládé és három fagylalt díj után a manúfaktúra pékség részlege is feliratkozott a nemzetközi díjazottak közé. „A klasszikus csigákat már unalmasnak találtam, így a magyar hagyományos alapanyagokhoz nyúltunk vissza, és a fahéjjal jól harmonizáló almával dobtuk fel hagyományos fahéjas csigánkat” árulta el Csomor Tamás, a Bonbonier pékségének vezetője. A zsűri véleményében kiemelte, hogy „vizuálisan lenyűgöző ez az almás fahéjas tekercs, mely nagy méretű tészta rétegeivel és fahéj illatával egyszerűen csak étvágy gerjesztő. Átvágva az alma rétegei jól láthatóak. A péksütemény pelyhesen könnyed és kellemesen ropogós. Az alma és a fahéj karamellizált íze átüt, a tekercs maga az ízek fúziója.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »